Monday, February 6, 2012

12 τρόποι να αναθερμάνετε την σχέση σας!

Οι μελέτες συγκλίνουν στο εξής –ελαφρώς δυσοίωνο αλλά αναμφισβήτητα με δόσεις αλήθειας- συμπέρασμα:
Το αρχικό στάδιο του έρωτα, αυτό με τον ενθουσιασμό, τα καθημερινά ραντεβού, τα δώρα, τις αγκαλιές και το τακτικό σεξ, διαρκεί περίπου 18 μήνες.
Ανεξαρτήτως μηνών που μετρά μια σχέση, ωστόσο, όλοι μας κάποια στιγμή ερχόμαστε αντιμέτωπη με μια σχέση σε… κρίση.Ρουτίνα, καθημερινότητα, μείωση ενδιαφέροντος, κούραση, σύνδρομο του «ελεύθερου πουλιού» - πολλά ονόματα μπορούμε να δώσουμε στο πρόβλημα, αλλά το σίγουρο είναι πως η καθημερινή γκρίνια στην παρέα σας για αυτό το ζήτημα δεν θα λύσει τίποτα.Αντίθετα, το να κάνετε κάτι, να δοκιμάσετε να ξαναφέρετε στην ζωή σας τις αυτονόητες –αλλά ξεχασμένες- χαρές ενός ερωτευμένου ζευγαριού μπορεί να καταφέρει πολλά. Αν δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε, παρακάτω θα δείτε δώδεκα ασφαλή βήματα για να «αναστήσετε» την πεσμένη αδρεναλίνη στην σχέση σας.

*Μην σταματάτε να μιλάτε

Αν οι στιχομυθίες με το άλλο σας μισό περιορίζονται στις ερωτήσεις «Γύρισες;», «Θα φάμε;», «Το παιδί κοιμήθηκε;», «Πού είναι τα κλειδιά;», μάλλον έχετε ξεχάσει την τέχνη της επικοινωνίας. Απευθύνετε συχνές ερωτήσεις στον/στην σύντροφό σας που δείχνουν ότι ενδιαφέρεστε για τις ανησυχίες, τα συναισθήματα, τα προβλήματά τους και ότι δεν θέλετε να αποκοπείτε από τον τρόπο σκέψης τους.

*Η τέχνη του αγγίγματος

Ακόμη κι όταν δεν πρόκειται για σεξουαλικών προθέσεων περιπτύξεις, το άγγιγμα μεταξύ δύο ανθρώπων, το πιάσιμο του χεριού όσο κάνετε βόλτα, μία αγκαλιά στον καναπέ όσο βλέπετε ταινία, σας φέρνει πιο κοντά και βοηθά στο να κρατηθείτε σε επαφή, κυριολεκτικά αλλά και κατά προέκταση, συναισθηματικά.

*Θυμηθείτε τα… προκαταρκτικά

Το επόμενο στάδιο από αυτό του αγγίγματος, είναι να δώσετε νέα πνοή στις ερωτικές σας περιπτύξεις. Αν το σεξ έχει καταλήξει μια τυπική διεκπεραιωτική διαδικασία, βάλτε ξανά στο παιχνίδι τα προκαταρκτικά χάδια, το αισθησιακό μασάζ, τη δημιουργία ρομαντικής ατμόσφαιρας. Κατά προτίμηση, δοκιμάστε να ξεδιπλώσετε το ερωτικό σας ταμπεραμέντο σε μέρος του σπιτιού πέρα από το (σύνηθες ύποπτο) κρεβάτι –στην κουζίνα, στο πάτωμα, στον καναπέ, και γιατί όχι, τολμήστε να μιλήσετε για τις φαντασιώσεις σας και για τα φετίχ σας (δείτε εδώ τον «φετιχιστικό οδηγό» του in2life).

*Η τέχνη του φιλιού

Καλό το σεξ, αλλά –ειδικά για τις γυναίκες- τα φιλιά δεν βρίσκονται σε υποδεέστερη θέση στο «chart» της ερωτικής καθημερινότητας. Μάλιστα, οι στατιστικές λένε πως τα ζευγάρια που επιδίδονται σε φιλιά καθημερινά, έχουν περισσότερες πιθανότητες να μην χωρίσουν. Επομένως, ανάψτε εκ νέου την σπίθα του σεξ, αλλά μην ξεχνάτε πως τα φιλιά είναι… το καλύτερο προσάναμμα.

*Ένα κομπλιμέντο την ημέρα…

Όπως και η ημερήσια δόση φρούτων, έτσι και το κομπλιμέντο συνίσταται από την επιστήμη, καθώς ανεβάζει κατακόρυφα την αυτοπεποίθηση του παραλήπτη και τονώνει την ψυχολογία. Αν το μόνο που σας έρχεται στο μυαλό είναι οι λόγοι που θέλετε να γκρινιάξετε, προσπαθήστε να θυμηθείτε τα καλά του συντρόφου σας, τους λόγους για τους οποίους τον/την ερωτευτήκατε, και αντί για κριτική, επιδοθείτε σε ενέσεις... ακμαίου ηθικού.

*Κάντε κάτι καινούριο κάθε μέρα

Πάρτε μαθήματα χορού μαζί, παρακολουθήστε ένα σεμινάριο, περπατήστε σε συνοικίες που δεν έχετε ξαναπάει και γενικά, δοκιμάστε πράγματα που κανείς από τους δυο σας δεν γνωρίζει, ώστε να σας δέσει ακόμη περισσότερο η διαδικασία του «καινούριου». Μπορείτε επίσης να επιδοθείτε μαζί σε δραστηριότητες που συνηθίζατε όσο ήσαστε singles. Με αυτό τον τρόπο, θα μάθετε εκατέρωθεν στοιχεία για τις συνήθειες και το παρελθόν, ενώ θα δείτε και τα παλιά σας χόμπι να αναβιώνουν από μια νέα σκοπιά.

*Εκτοξεύστε την αδρεναλίνη

Στην κυριολεξία. Δοκιμάστε το bungee jumping που πάντα διστάζατε, κάντε μαζί extreme sports, ανεβείτε στο πιο απότομο τρενάκι σε ένα fun park, επιδοθείτε σε αγώνες go cart ή δείτε ένα καλό θρίλερ. Η αδρεναλίνη που εκκρίνει ο οργανισμός σε αυτές τις καταστάσεις έχει τα ίδια αποτελέσματα με τις ορμόνες που κάνουν την εμφάνιση τους όταν ερωτευόμαστε. Με άλλα λόγια, ο έρωτας περνάει από το… δεμένο κόμπο από τον τρόμο στομάχι.

*Φτιάξτε βαλίτσες για ταξίδι ανανέωσης

Μία απόδραση, έστω και μικρή, βοηθά να αλλάξετε παραστάσεις, να μείνετε οι δυο σας και να αφιερωθείτε στην σχέση σας χωρίς περισπασμούς. Αν το budget δεν επιτρέπει μακρινούς προορισμούς εξωτερικού, τα κοντινά weekends δεν στερούνται ευκαιριών για χαλάρωση και ανανέωση. Πάρτε ιδέες για αττικά σαββατοκύριακα εδώ και για φυσιολατρικές αποδράσεις σε camping εδώ.

*Κάθε φορά, πρώτη φορά

Θυμηθείτε την έξαψη και τον ενθουσιασμό του πρώτου ραντεβού. Τότε που ακόμη ντυνόσαστε στην εντέλεια για να εντυπωσιάσετε το «υποψήφιο θύμα» σας, φτιάχνατε ατμόσφαιρα για ρομαντικό δείπνο που μαγειρεύατε εσείς οι ίδιοι, φροντίζατε να βγαίνετε για ποτό, για σινεμά ή απλώς για βόλτες. Τώρα, φροντίστε να επιστρέψετε σε αυτές τις συνήθειες και να αναιρέσετε την ανία που μπήκε στην σχέση σας την στιγμή που αρχίσατε να την θεωρείτε δεδομένη. Κάντε στον/στην σύντροφό σας μικρές εκπλήξεις, δωράκια με νόημα, γελάστε και συζητήστε σαν να είστε και φίλοι εκτός από ζευγάρι… Η τακτική αυτή είναι απαραίτητη ειδικά σε όσους έχουν αποκτήσει απογόνους και χρειάζονται δραστικά μέτρα για να θυμηθούν πως εκτός από την ιδιότητα του γονιού υπάρχει και αυτή του συντρόφου.

*Κλείστε την τηλεόραση

Αντ’ αυτής, ανοίξτε το ντουλάπι με τα επιτραπέζια, βρείτε αφορμές να παίξετε και να γελάσετε έχοντας ο ένας τον άλλον στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ή απλώς μείνετε στο κρεβάτι και μιλήστε, αστειευτείτε, χαλαρώστε. Το παραπάνω σκηνικό είναι ιδανικό για να έχετε ο καθένας την αμέριστη προσοχή του άλλου, χωρίς οι συζητήσεις σας να γίνονται «από σπόντα» και χωρίς καν οπτική επαφή, όσο έχει διαφημίσεις στην τηλεόραση.

*Ιδιωτικές στιγμές… στο μπάνιο.

Αν η κρεβατοκάμαρα και το υπόλοιπο σπίτι είναι επισφαλές μέρος για περιπτύξεις σε περίπτωση που έχετε παιδί το οποίο αρέσκεται να μπαινοβγαίνει στα δωμάτια, αποκτήστε την συνήθεια να κλειδώνετε την πόρτα του μπάνιου και να κάνετε μαζί το πρωινό σας ντους ή ένα αφρόλουτρο μετά την δουλειά, μοιραζόμενοι την ίδια μπανιέρα. Άλλωστε δεν υπάρχει τίποτα πιο αφροδισιακό από την εξίσωση που προκύπτει από το υγρό στοιχείο και δύο ανθρώπους μέσα σ’ αυτό.

*Μεταξύ (πρώην;) ερωτευμένων, ειλικρίνεια.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο φυσιολογικό από τις ανθρώπινες ανησυχίες για έναν έρωτα που ξεθύμανε ή μία σχέση που περνάει κρίση. Αν υπήρξατε πραγματικά ερωτευμένοι και οι δύο, το σίγουρο είναι ότι και το άλλο μισό αυτής της σχέσης θα έχει τις ίδιες ανησυχίες βλέποντας την πορεία σας ως ζευγάρι. Μην διστάζετε να συζητήσετε ειλικρινά μαζί του/της για όσα σας απασχολούν. Αντί να… βράζετε στο ζουμί σας, προσπαθήστε να καταλήξετε μαζί στο γιατί έχετε χάσει την παλιά σας «όρεξη» και πώς θα καταφέρετε να την επαναφέρετε στην καθημερινότητά σας.
kamikazi


ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment