Sunday, February 26, 2012

ΦΩΤΟ: Τυφλή 13χρονη κάνει καριέρα στην Γυμναστική!

Μπορεί να είναι τυφλή, ωστόσο, αυτό δεν την εμποδίζει να κάνει καριέρα στην Γυμναστική
: ο λόγος για μια 13χρονη, την Λόλα Γουόλτερς, που έχει συγκινήσει την Αμερική και τον κόσμο ολόκληρο τις τελευταίες ημέρες…

Η 13χρονη πάσχει από την νόσο Νυστάγμους, μια ασθένεια που περιορίζει την όρασή της και δεν επιτρέπει στα μάτια της να υπολογίσουν μια απόσταση ή να συγκεντρωθούν σε ένα σημείο.



Αυτό δεν εμποδίζει την Λόλα από το να είναι εξαιρετική σε όλα τα αγωνίσματα της ενόργανης γυμναστικής, καθώς η μητέρα της –που την υιοθέτησε όταν ήταν 2 ετών από ορφανοτροφείο της Βουλγαρίας- την παρότρυνε πάντα να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και να κυνηγήσει το όνειρό της!



«Οι περισσότερες αντίπαλοι μου δεν γνωρίζουν πως είμαι λίγο διαφορετική. Και θέλω να μείνει έτσι. Αν δεν γνωρίζουν το μυστικό μου, οι κριτές δεν θα με βαθμολογήσουν διαφορετικά», λέει η 13χρονη τυφλή γυμνάστρια και δίνει ένα παράδειγμα για το μεγαλείο και την δύναμη της ανθρώπινης ψυχής.



Πρόσφατα, η Λόλα «μάγεψε» σε αγώνες που έγιναν στο Λονγκ Μπιτς, αφού τα κατάφερε περίφημα όχι μόνο στις ασκήσεις εδάφους, αλλά και στην δοκό ισορροπίας που έχει μήκος μόλις 10 εκατοστά!



«Είναι αρκετά δύσκολο να περπατήσει κάποιος στη δοκό, πόσο μάλλον να πηδήξει και να κάνει ρόδα, οπότε όταν αρχίζω να βλέπω δύο δοκούς αντί για μια, τότε πρέπει να συγκεντρωθώ και να σταθώ στα πόδια μου. Όσο για τους ασύμμετρους ζυγούς συνήθισα πλέον, οπότε γνωρίζω την απόσταση της μιας μπάρας από την άλλη και πόσο πρέπει να πηδήξω για να βρεθώ εκεί», εξομολογείται.



Πάντως, το αστέρι της μάλλον δεν θα λάμψει σε μεγάλη διοργάνωση: στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί, ενώ η γυμναστική δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα των Παραολυμπιακών.



Η 13χρονη, ωστόσο, κάνει ήδη όνειρα: όταν μεγαλώσει, θέλει να γίνει προπονήτρια!


simantra


ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment