Wednesday, February 15, 2012

Συναινετικά διαζύγια σε 3 ημέρες

Με διαδικασίες-εξπρές θα βγαίνουν πλέον τα συναινετικά διαζύγια
, ενώ τροποποιείται και το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τον όρκο στα δικαστήρια, σύμφωνα με αλλαγές που έφερε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαιωάννου στο νομοσχέδιο για την επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης.


Με τις νέες ρυθμίσεις μειώνεται από 1 έτος σε 6 μήνες ο χρόνος που πρέπει να κρατήσει ο γάμος προκειμένου να γίνει η έγγραφη συμφωνία για τη λύση του. Το συναινετικό διαζύγιο θα βγαίνει με διάταξη παρέδρου Μονομελούς Πρωτοδικείου μέσα σε διαδικασίες-εξπρές 2-3 ημερών, ενώ μέχρι τώρα η σχετική διαδικασία απαιτούσε τουλάχιστον 1,5 έτος (με αλλεπάλληλες συζητήσεις στο δικαστήριο σε απόσταση 6 μηνών κλπ.).

Η συμφωνία των συζύγων περιλαμβάνει την επιμέλεια των παιδιών και την επικοινωνία με αυτά, ενώ μπορεί να ρυθμίσει τη διατροφή τους και η απόφαση του Πρωτοδικείου αποτελεί εκτελεστικό τίτλο.

Με την αλλαγή για τον όρκο, ενώπιον δικαστηρίου, καθένας (μάρτυρας, ένορκος, πραγματογνώμονας κλπ.) μπορεί να επιλέγει ανάμεσα στον θρησκευτικό ή πολιτικό όρκο με τέτοιο τρόπο που να μην αποκαλύπτονται αναγκαία οι θρησκευτικές του πεποιθήσεις. Η τροποποίηση έρχεται μετά από πολλές καταδίκες της χώρας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.



real





ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment