Wednesday, February 22, 2012

Δουλειά για 9.500 χιλιάδες άνεργους στην Κεντρική Μακεδονία

Εννιάμισι χιλιάδες άνεργοι θα απασχοληθούν
για πέντε μήνες σε οκτώ φορείς της Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του προγράμματος...



Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αύριο και στη συνέχεια, εφόσον οι φορείς λάβουν τη σχετική έγκριση από το ΑΣΕΠ, θα προχωρήσουν στην προκήρυξη των θέσεων. Οι άνεργοι που θα επιλεγούν ανάμεσα στους δικαιούχους θα εξασφαλίσουν απασχόληση πέντε μηνών με μηνιαίο επίδομα 625 ευρώ.



Η εν λόγω δράση αφορά μακροχρόνια ανέργους, βραχυπρόθεσμα ανέργους που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας και νέους μέχρι 30 ετών. Αναμένεται, εξάλλου, να δώσει μια «ανάσα» απασχόλησης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που σημειώνει υψηλά ποσοστά ανεργίας. Συγκεκριμένα το πρώτο τρίμηνο του 2011 ο δείκτης της ανεργίας ήταν 19,1% έναντι 13,5% του αντίστοιχου τριμήνου του 2010.



Τα ανωτέρω ανέφερε η γγ Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων, Άννα Δαλλαπόρτα, μιλώντας σε ενημερωτική συνάντηση που διοργάνωσαν η Γενική Γραμματεία και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με τα προγράμματα απασχόλησης που προωθούνται. Ειδικά για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, συνολικού προϋπολογισμού 188 εκατ. ευρώ, επισήμανε ότι από αυτό θα επωφεληθούν 57.400 άνεργοι σε όλη τη χώρα. Ήδη οι πρώτοι άνεργοι ξεκίνησαν να εντάσσονται σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που αναπτύσσονται στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.



Δύο ακόμη προγράμματα που προωθεί το υπουργείο, σε συνεργασία με τις διαχειριστικές αρχές κάθε Περιφέρειας, είναι τα Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση (ΤΟΠΣΑ) και τα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα για τις Ευάλωτες Κοινωνικά Ομάδες (ΤΟΠ ΕΚΟ).
κοινωφελούς εργασίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, που έχει προϋπολογισμό 30 εκατ. ευρώ για την περιοχή.

24wro

ΑΔΥΝΑΤΙΣΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΑ ΤΩΝ ΣΤΑΡ ΓΙΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ
ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment