Monday, February 27, 2012

ΌΣΚΑΡ: Σάρωσε τα βραβεία η ταινία The Artist

Όσκαρ: Σάρωσε τα βραβεία η ταινία «The Artist»
Η ταινία The Artist έφυγε με πέντε χρυσά αγαλματίδια από τη φετινή
τελετή απονομής...

των βραβείων Όσκαρ, συνεχίζοντας την παράδοση των τιμητικών διακρίσεων που απέσπασε το φιλμ σε σχεδόν όλα τα φεστιβάλ όπου συμμετείχε.



Ειδικότερα, το «The Artist» απέσπασε τα βραβείαΚαλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας (Μισέλ Αζαναβισίς) και Α’ Ανδρικού Ρόλου (Ζαν Ντιζαρντέν), καθώς και Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής(Λουντοβίκ Μπουρς) και Καλύτερων Κοστουμιών(Μαρκ Μπρίτζες).



Ισάριθμα βραβεία απέσπασε και η ταινία «Hugo» του Μάρτιν Σκορσέζε, που επίσης θεωρείτοφαβορί. Συγκεκριμένα κέρδισε τα βραβεία για την Καλλιτεχνική Διεύθυνση, τη Φωτογραφία, τα καλύτερα Ειδικά Εφέ, τον Καλύτερο Ήχο και τα Καλύτερα Ηχητικά Εφέ.



Το «Hugo» είχε τις περισσότερες υποψηφιότητες, συνολικά 11, ωστόσο το «The Artist», με 10υποψηφιότητες, μια ωδή στην εποχή του βωβού κινηματογράφου, κυριάρχησε, όπως αναμενόταν, στις σημαντικότερες κατηγορίες.



Με Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου τιμήθηκε η Μέριλ Στριπ για την ερμηνεία της στην ταινία «Η Σιδηρά Κυρία» (The Iron Lady). Η ίδια ταινία απέσπασε επίσης το βραβείο για το μακιγιάζ των Μαρκ Κουλιέρ και Τζ. Ρόι Χίλαντ.



Η ηθοποιός Οκτάβια Σπένσερ πήρε το βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στο φιλμ «Οι Υπηρέτριες» (The Help) και ο Κρίστοφερ Πλάμερ αυτό του Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ταινία «Οι Πρωτάρηδες» (Beginners).



Καλύτερη ξενόγλωσση ταινία αναδείχθηκε η ταινία «Ένας Χωρισμός», σε σενάριο και σκηνοθεσία του ιρανού Ασγάρ Φαρχαντί.



Με το βραβείο Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου έφυγε από το Kodak Theatre το «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» (Midnight in Paris) του Γούντι Αλεν, ενώ το βραβείο Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου μοιράστηκαν οι Αλεξάντερ Πέιν, Νατ Φάξον και Τζιμ Ρας για την ταινία «Οι Απόγονοι» (The Descendants).



Το βραβείο για το καλύτερο Μοντάζ πήραν οι Ανγκους Ουόλ και Κερκ Μπάξτερ για την ταινία «Το Κορίτσι με το Τατουάζ» (The girl with the dragon tattoo) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ, ενώ το βραβείο για το καλύτερο πρωτότυπο τραγούδι πήρε ο Μπρετ Μακένζι για το «Man or Muppet» (στην ταινία The Muppets). Το Rango κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων, ενώ στην ταινία «Undefeated», σε σκηνοθεσία Ντάνιελ Λίντσεϊ και Τ. Τζ. Μάρτιν, απονεμήθηκε το βραβείο για το καλύτερο ντοκιμαντέρ.



Στις λιγότερο προβεβλημένες κατηγορίες, το βραβείο για το καλύτερο Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους πήρε το «Saving Face» της τιμημένης με Emmy πακιστανής δημοσιογράφου Σαρμίν Ομπάιντ-Τσινόι και του αμερικανού Ντανιέλ Τζανγκ, με θέμα τις γυναίκες-θύματα επιθέσεων με οξύ στο Πακιστάν, το βραβείο για την καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους το «The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore», σε σκηνοθεσία Ουίλιαμ Τζόις και Μπράντον Όλντενμπεργκ, ενώ το βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους έλαβε το φιλμ «The Shore», σε σενάριο και σκηνοθεσία Τέρι Τζορτζ.



Την τελετή των Οσκαρ που μεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά σε πάνω από 200 χώρες, παρουσίασε ο κωμικός ηθοποιός Μπίλι Κρίσταλ.

24wro

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment