Monday, February 20, 2012

Γεννήθηκε με την καρδιά έξω από το στήθος του...

Συγκλονίζει η περίπτωση του μικρού Ryan...

Marquiss ο οποίος γεννήθηκε με τη καρδιά του να βρίσκεται εκτός του σώματός του. Όταν συναντάται αυτό το...

σπάνιο σύνδρομο, τα μωρά φεύγουν από τη ζωή μέσα σε τρεις μέρες μετά τη γέννηση. Μάλιστα, η καρδιά του μικρού Ryan δεν είχε αναπτυχθεί πλήρως και είχε μισή καρδιά σε σχέση με τα φυσιολογικά επίπεδα.

Ο συνδυασμός αυτών των δύο καταστάσεων κάνει το μικρό Ryan το μοναδικό παιδί που γεννήθηκε με αυτό το πρόβλημα στον κόσμο και έζησε.

Οι γιατροί συμβούλεψαν τους γονείς να διακόψουν την εγκυμοσύνη, εκείνοι ωστόσο αρνήθηκαν να κάνουν έκτρωση.

Η 34χρονη μητέρα δήλωσε: «Θέλαμε να αποφασίσει η φύση τι θα κάνει, γι' αυτό αρνηθήκαμε να σταματήσουμε την εγκυμοσύνη. Ξέραμε ότι χρειαζόταν ένα θαύμα για να ζήσει αλλά δεν θέλαμε να κρίνουμε εμείς το αποτέλεσμα. Οι γιατροί μας ενημέρωσαν ότι κανένα παιδί με το συνδυασμό των προβλημάτων του Ryan δεν έχει επιζήσει, οπότε το γεγονός ότι ο μικρός είναι μαζί μας σήμερα είναι απίστευτο».

Το σπάνιο αυτό σύνδρομο ονομάζεται ectopia cordis και χαρακτηριστικό του είναι πως η καρδιά του νεογέννητού βρίσκεται έξω από το στήθος του, η οποία λειτουργεί κανονικά αλλά δεν προστατεύεται από τίποτα.

Ο μικρός Ryan υπεβλήθη σε πολλές εγχειρίσεις ώστε να προστατευθεί η καρδιά του από το δέρμα και να λειτουργεί φυσιολογικά παρόλο που το μέγεθός της ήταν το μισό σε σχέση με μια φυσιολογική καρδιά.

Dinatos

ΑΔΥΝΑΤΙΣΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΑ ΤΩΝ ΣΤΑΡ ΓΙΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ
ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment