Tuesday, February 28, 2012

Πώς να κερδίζεις πάντα αυτό που θες

Πώς να κερδίζεις πάντα αυτό που θες Τα παιδιά έχουν ένα μοναδικό ταλέντο να κερδίζουν
πάντα αυτό που θέλουν κι όχι μόνο...







χάρη στα κλάματα και τις φωνές τους. Χρησιμοποιούν ασυνείδητα κάποιες αρετές που θα έπρεπε κι εμείς οι ενήλικες να εκμεταλλευόμαστε. Παραδείγματα τέτοιων χαρακτηριστικών είναι και αυτά που ακολουθούνε:



Επιμονή: ένα παιδί μπορεί να κάνει τα πάντα για να πάρει αυτό που θέλει, δε σταματάει με την πρώτη δυσκολία όπως κάνουν συχνά οι ενήλικες.



Τεμπελιά: όλα τα παιδιά είναι ανέμελα, χωρίς αυτό να τα εμποδίζει να είναι διεκδικητικά. Αφήνουν το χρόνο να περάσει χωρίς τύψεις κι αυτό τους βοηθάει να «φορτίσουν» τις μπαταρίες τους.



Θάρρος: τα παιδιά ζητάνε. Ζητάνε οδηγίες, ζητάνε βοήθεια, ζητάνε αυτό που θέλουν. Πολλές φορές, αυτό που θέλουμε είναι πολύ εύκολο, αρκεί να το ζητήσουμε. Η ντροπή ή ο εγωισμός, μας αποτρέπουν από το να ζητήσουμε απλά αυτό που θέλουμε, ακόμα κι αν αυτό θα μας γλίτωνε από το περιττό άγχος.



Αισιοδοξία: τα παιδιά δεν απελπίζονται, δεν απογοητεύονται και ποτέ δεν πιστεύουν ότι αυτό που θέλουν είναι ανέφικτο. Στην πραγματικότητα, αυτό ισχύει, οπότε κάθε φορά που θα θελήσουμε κάτι, βασικό βήμα είναι να πιστέψουμε και σε αυτό και σε εμάς.






ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment