Saturday, February 25, 2012

Πόσο επηρεάζει το άγχος την ακμή;

http://www.queen.gr/media/k2/items/cache/823325343a7002f36478cb0f123215d2_M.jpgΕίναι μία δύσκολη περίοδος για σας αλλά και για
το δέρμα σας...

Χαλαρώστε!Βλέπετε σημάδια ακμής να κάνουν την τρομακτική τους εμφάνιση στην επιδερμίδα σας και πανικοβάλλεστε, ενώ την ίδια στιγμή αναρωτιέστε ποιος είναι ο λόγος που αποφάσισαν τώρα να σας «επισκεφτούν».







Για ξανασκεφτείτε το. Μήπως είστε σε περίοδο άγχους; Αισθάνεστε τεράστια πίεση από τα πάντα; Τότε, μην ψάχνετε άλλο. Αυτός είναι και ο λόγος που αντιδρά το δέρμα σας. Στο Πανεπιστήμιο της Ιατρικής Σχολής του Στάνφορντ είχε διεξαχθεί το 2002 μια τέτοια μελέτη, όπου συμμετείχαν φοιτητές που έπασχαν από ακμή.





Οι καθηγητές κολλεγίων που συμμετείχαν στη μελέτη κατάφεραν να αποδείξουν οριστικά ότι το άγχος των εξετάσεων προκάλεσε επιδείνωση της ακμής σε αυτούς τους μαθητές. Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα ευρήματά τους επιβεβαίωσαν ότι «Τα άτομα που είχαν τη μεγαλύτερη αύξηση άγχους κατά την εξεταστική περίοδο, είχαν επίσης και τη μεγαλύτερη έξαρση στην ακμή».





Το στρες δεν επηρεάζει μόνο την έξαρση της ακμής. Σε γενικές γραμμές, επιδεινώνει τη συνολική κατάσταση του δέρματος. Προκαλεί τα επινεφρίδια σε υπερπαραγωγή κορτιζόλης, ένα στεροειδές, το οποίο με τη σειρά του καθιστά τους σμηγματογόνους αδένες να παράγουν περισσότερα έλαια και να κάνει το δέρμα πολύ λιπαρό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στις αγχωτικές περιόδους, βιώνετε μια αύξηση της ακμής με περισσότερες φλεγμονές, που είναι πιο δύσκολες από τα απλά λευκά ή μαύρα στίγματα. Συμπέρασμα: Ηρεμήστε και θα όλα θα στρώσουν. Ακόμη και το δέρμα σας.

queen


ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment