Thursday, February 9, 2012

Γιατί οι μπαμπάδες θέλουν γιους και οι μαμάδες κόρες;

Οι γυναίκες θέλουν να αποκτήσουν κορίτσι και οι άντρες αγόρι.


Πέρα από την πλάκα στο πλαίσιο της χαράς και των ευσεβών πόθων των νέων γονιών, μήπως αυτές οι επιθυμίες οδηγήσουν στην επιλογή του φύλου;

Η αλήθεια είναι ότι η επιθυμία για ένα υγιές, πάνω από όλα, μωρό έρχεται πρώτη και είναι η πιο....



δυνατή για τους σε λίγο γονείς.

Όταν αυτό είναι όσον το δυνατόν “τακτοποιημένο” από την Φύση και την Ιατρική μπορούν να απαντήσουν ειλικρινά και σε άλλους πόθους τους.

Σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου QueenΆs University στο Ontario του Καναδά, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Open Anthropology, απαντούν, λοιπόν ευθέως και το πόρισμα είναι ότι οι γυναίκες θέλουν κόρες και οι άντρες επιθυμούν γιους.

Το αποτέλεσμα της έρευνας εξέπληξε ακόμα και τους ίδιους τους ερευνητές.

Στο πλαίσιο της μελέτης ρωτήθηκαν 2.000 σπουδαστές, υπάλληλοι και διδάσκοντες στο Πανεπιστήμιο και ενώ πεποίθησή τους ήταν ότι δεν θα έδειχναν καμία ιδιαίτερη ή καμία προτίμηση, υπήρξε μια σημαντική προτίμηση για το φύλο των απογόνων τους.

Οι ερωτήσεις ήταν:

1. Τι φύλο θα προτιμούσατε για το πρωτότοκο παιδί σας (ή ελπίζατε, αν έχετε ήδη ένα);

2. Αν είχατε (ή έχετε) περισσότερο από ένα παιδιά, θα προτιμούσατε η πλειοψηφία να ήταν αρσενική ή θηλυκή;

3. Αν είχατε μόνο ένα παιδί, τι φύλο θα προτιμούσατε να ήταν;



Η προτίμηση των ανδρών στους γιους είναι εύκολο να εξηγηθεί από την άποψη της εξέλιξης.

Τα αρσενικά έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να διαιωνίσουν τα γονίδια της οικογένειας πολύ περισσότερο από μια γυναίκα.

Η προτίμηση των γυναικών για κόρες είναι που έκανε την διαφορά στη μελέτη.

Ίσως είναι η επιθυμία να μοιραστούν την εμπειρία της εγκυμοσύνης και της γέννας, αλλά και το όραμα του συναισθηματικού δεσμού “μητέρας – κόρης”.

Είναι μια μορφή κληρονομιάς λένε οι μελετητές.

Οι σύγχρονες γυναίκες είναι τόσο εμποτισμένες με υπερηφάνεια για την κοινωνική και οικονομική ενδυνάμωση τους που θέλουν να μοιραστούν αυτή την καλή ζωή με τα κορίτσια τους.



Σήμερα υπάρχει μια ισχυρή τάση στη βόρεια Αμερική η κοινωνία να αναγνωρίζει την επιτυχία του ατόμου μέσα από αυτή των παιδιών του, σχολιάζουν οι μελετητές και ειδικότερα “μέσα από τους γιους για τους πατέρες, ενώ μέσω των θυγατέρων για τις μητέρες”.

Η συγκεκριμένη έρευνα δεν αναρωτήθηκε περισσότερα, όπως αν οι γονείς σκέφτονται ότι η απόκτησης ενός παιδιού συγκεκριμένου φύλου θα βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων τους, αλλά κύριο άρθρο του καναδικού περιοδικού Canadian Medical Association προβληματίζει επισημαίνοντας ότι οι γονείς πρέπει να μαθαίνουν το φύλο του παιδιού τους μετά τις 30 εβδομάδες, όταν πλέον οι αμβλώσεις δεν επιτρέπονται.

Στην Ινδία ή την Κίνα δεν είναι ασυνήθιστες οι αμβλώσεις λόγω της κύησης κοριτσιού, αλλά αυτό συμβαίνει και σε μερικές περιοχές του Καναδά, καθώς και των ΗΠΑ.



Τον Αύγουστο μία εργασία στο περιοδικό American Medical Association ανέφερε ότι μία εξέταση αίματος για τον προσδιορισμό του φύλου από τις επτά εβδομάδες μίας εγκυμοσύνης.

Το τεστ είναι ευρέως διαθέσιμο στην Ευρώπη, αλλά λιγότερο κοινό στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Στην πραγματικότητα προσπάθειες για το φύλο του παιδιού γίνονταν για πάντα.

Το σεξ κοντά στις μέρες της ωορρηξίας “εξασφαλίζει” αγόρι ή οι ξηροί καρποί και τα γαλακτοκομικά βοηθούν στην σύλληψη κοριτσιού, συμβουλές λένε.

Την επιθυμία να ξέρεις το φύλο κάποιου δεν την έφερε η γενετική τεχνολογία. Είναι καλό να παίρνεις αυτές τις πληροφορίες νωρίς και να αποφασίζεις;

Είναι καλύτερο να λες, έχω αγόρι, αλλά θα ήθελα κορίτσι; Δεν ξέρω.

ΕΛΕΝΑ ΜΠΟΥΖΑΛΑ

www.psyhealth.gr



ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment