Saturday, February 4, 2012

Μαϊάμι: Η πιο μίζερη αμερικανική πόλη

Και βρίσκεται στη λίστα του Forbes στην πρώτη θέση των χειρότερων πόλεων των ΗΠΑ!


Ο ήλιος, οι παραλίες με τη λευκή άμμο και οι βίλες αξίας εκατομμυρίων δολαρίων φαίνεται ότι δεν είναι αρκετές για το Μαϊάμι, το οποίο σύμφωνα με δημοσκόπηση, είναι η πιο μίζερη πόλη στις ΗΠΑ.



Στην "παιδική χαρά" των πλούσιων και διάσημων έχει ξεσπάσει, πλέον, μεγάλη κρίση στον τομέα των ακινήτων, ενώ παράλληλα τα ποσοστά εγκληματικότητας είναι από τα υψηλότερα, με αποτέλεσμα η πόλη να καταλαμβάνει την πρώτη θέση της λίστας του Forbes.com με τις μίζερες πόλεις



"Το Μαϊάμι έχει ήλιο και όμορφο καιρό, όμως άλλα πράγματα κάνουν τους ανθρώπους μίζερους. Υπάρχει η κοινωνία των δύο επιπέδων: η φανταχτερή Νότια Παραλία προσελκύει τους διάσημους, αλλά η ανισότητα εισοδημάτων έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια" δήλωσε ο αρχισυντάκτης του Forbes, Κουρτ Μπάντεχαουζεν.



Η κατάταξη των πόλεων έχει βασιστεί σε παράγοντες όπως : τα ποσοστά ανεργίας, τα βίαια εγκλήματα, οι κατασχέσεις υποθηκευμένων σπιτιών, το εισόδημα, οι φόροι στην ακίνητη περιουσία, η διαφθορά, αλλά και οι μετεωρολογικές συνθήκες.



"Το 1% στο Μαϊάμι τα πηγαίνει τέλεια. Αλλά για τη μεγάλη πλειοψηφία, που κερδίζει λιγότερα από 75.000 δολάρια (το χρόνο), το Μαϊάμι μπορεί να είναι μία απαιτητική περιοχή" ανέφερε ακόμη ο Μπάντεχαουζεν.



"Το 47% των ιδιοκτητών κατοικιών έχει υποθήκες, που δεν καλύπτουν την εμπορική αξία του ακινήτου. Αυτό είναι σκληρό" σημείωσε.



Τη δεύτερη και την τρίτη θέση των πιο μίζερων αμερικανικών πόλεων καταλαμβάνουν, αντίστοιχα, το Ντιτρόιτ και το Φλιντ.



"Το ποσοστό των βίαιων εγκλημάτων είναι το υψηλότερο στο Ντιτρόιτ. Οι τιμές των κατοικιών έχουν πέσει κατά 55%. Το Ντιτρόιτ κλείνει σχολεία και απολύει αστυνομικούς" πρόσθεσε ο Μπάντεχαουζεν.



Την πεντάδα των πιο μίζερων πόλεων των ΗΠΑ συμπληρώνει το Δυτικό Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα, και το Σακραμέντο, στην Καλιφόρνια.


pamepreveza.gr





ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment