Friday, February 17, 2012

Αναδιπλούμενη οθόνη διπλής όψεως...

Οθόνες ελαστικές που «ρολάρουν», που «σπάνε» στη μέση
, που απλώς δεν συμπεριφέρονται σαν τις οθόνες που γνωρίζαμε ως σήμερα... Εδώ και χρόνια οι αναδιπλούμενες οθόνες αποτελούν το αντικείμενο που απασχολεί ερευνητές και εταιρείες.
Ο πρώην ερευνητής του Πολυτεχνείου του Ντάρμσταντ και νυν ερευνητής της ομάδας Fluid Interfaces του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) Γίργκεν Στάιμλε κατάφερε να αναπτύξει μια έξυπνη αναδιπλούμενη οθόνη-«χαμαιλέοντα».
Χάρη σε ένα προηγμένο σύστημα που αποτελείται από έξι υπέρυθρες κάμερες και δύο ψηφιακούς προτζέκτορες υψηλής ευκρίνειας, η οθόνη FoldMe είναι σε θέση να «διαβάζει» τις κινήσεις του χρήστη και να προβάλλει την κατάλληλη εικόνα, ανάλογα με την πλευρά που κοιτάζει εκείνος κάθε φορά. Για παράδειγμα, εάν η οθόνη είναι «ανοιχτή» τότε το σύστημα την αντιλαμβάνεται ως μια ενιαία οθόνη τύπου tablet. Εάν πάλι «σπάσει» στη μέση, το κάθε μέρος της συμπεριφέρεται σαν μια ξεχωριστή οθόνη, ενώ εάν «κλείσει» αναγνωρίζεται σαν βιβλίο με εξώφυλλο, περιεχόμενα και οπισθόφυλλο.
Το FoldMe αναμένεται να παρουσιαστεί στο πλαίσιο του 6ου Διεθνούς Συνεδρίου ΤΕΙ (Tangible, Embedded and Embodied Interaction Conference) που θα οργανωθεί από τις 19 ως τις 22 Φεβρουαρίου στο Οντάριο του Καναδά.

obelix7

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment