Sunday, February 26, 2012

Νεότερα στοιχεία για τον θάνατο της Κόλβιν

Η Αμερικανίδα πολεμική ανταποκρίτρια Μαρί Κόλβιν έχασε τη ζωή της την ώρα που
προσπαθούσε να πάρει τα παπούτσια της για να τρέξει να φύγει από το σημείο που... βομβαρδιζόταν στην πόλη Χομς την περασμένη Τετάρτη, ανακοίνωσε σήμερα η εφημερίδα Sunday Times....

H Kόλβιν και άλλοι δημοσιογράφοι είχαν αφήσει, σύμφωνα με το έθιμο, τα παπούτσια τους στην είσοδο του κτηρίου, που οι αντικαθεστωτικοί της Χομς είχαν διαμορφώσει πρόχειρα σε κέντρο Τύπου στη συνοικία Μπάμπα Αμρ, πρόσθεσε η εφημερίδα.

Οι δημοσιογράφοι βρίσκονταν στο ισόγειο του κτηρίου όταν ρουκέτες έπληξαν τους πάνω ορόφους, προσθέτει η εφημερίδα στην πρώτη πλήρη εξιστόρηση της επίθεσης κατά την οποία η ανταποκρίτριά της και ο γάλλος συνάδελφός της Ρεμί Οσλίκ βρήκαν το θάνατο.

Ενώ κανείς δεν τραυματίστηκε από την έκρηξη των ρουκετών, η Κόλβιν έτρεξε στην είσοδο του κτηρίου για να πάρει τα παπούτσια της και να τραπεί σε φυγή.

Φθάνοντας στο κατώφλι της εισόδου, μια νέα ρουκέτα έπληξε την πρόσοψη του κτηρίου, σκοτώνοντας την Αμερικανίδα δημοσιογράφο και τον γάλλο πολεμικό φωτορεπόρτερ Οσλίκ, ανέφερε η εφημερίδα.

Η μητέρα της δημοσιογράφου, η Ρόζμαρι Κόλβιν δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι η κόρη της ίσως έχει ταφεί στη Συρία, δηλώνοντας ότι οι προσπάθειες των διασωστών για τον εντοπισμό της σορού της ήταν ιδιαίτερα ριψοκίνδυνες.

Το Σάββατο η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και η συριακή Ερυθρά Ημισέληνος διέκοψαν τις διαπραγματεύσεις για την απομάκρυνση των σορών της Κόλβιν και του Οσλίκ.

Η γαλλίδα δημοσιογράφος Εντίθ Μπουβιέ και ο βρετανός φωτορεπόρτερ Πολ Κονρόι που τραυματίστηκαν στον ίδιο βομβαρδισμό, περιμένουν να απομακρυνθούν από την περιοχή αυτή.

Οι διαπραγματεύσεις, ωστόσο, αναμένεται να επαναληφθούν.






dimotikosafari



ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment