Tuesday, February 28, 2012

Νέο κύμα ψύχους σε όλη τη χώρα - Χιονίζει παντού

Νέο κύμα ψύχους σε όλη τη χώρα – Χιονίζει και στην Αττική
Από το πρωί χιονίζει και στα βόρεια προάστια της Αθήνας και γι’ αυτό αποφασίστηκε να μην...


ανοίξουν τα σχολεία σε Παλαιά και Νέα Πεντέλη, ενώ κλειστά θα μείνουν το 3ο, 4ο και 5ο δημοτικό και νηπιαγωγείο στα Μελίσσα. Πολλά είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους δρόμους των βορείων προαστίων με ατελείωτες ουρές αυτοκινήτων.



Προβλήματα από την κακοκαιρία



Οι βοριάδες ενισχύθηκαν από το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας μέχρι τα 8 με 9 μποφόρ, με αποτέλεσμα να υπάρξει απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.



Προβλήματα υπάρχουν και στους δρόμους. Μόνο με αλυσίδες γίνεται η κίνηση των οχημάτων στην Πάρνηθα, από το τελεφερίκ και πάνω αλλά και από τα Βασιλικά κτήματα έως το Κατσιμίδι.



Διεκόπη από το μεσημέρι της Δευτέρας η κυκλοφορία στο 203ο χιλιόμετρο της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνας – Θεσσαλονίκης λόγω κατολίσθησης στο σταθμό του ΟΣΕ στον Ασωπό. Οι αρμόδιοι του ΟΣΕ δεν μπορούν – μέχρι στιγμής – να εκτιμήσουν τον χρόνο αποκατάστασης της συγκοινωνίας.



Εξαιτίας των ισχυρών χιονοπτώσεων στη βόρεια Ελλάδα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αποφάσισε να κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 37 οικισμούς στα Γρεβενά: Σαμαρίνα, Σμίξη, Αβδέλα, Περιβόλι, Λάβδα, Πανόραμα, Πολυνέρι, Αλατόπετρα, Ζιάκας, Σπήλαιο, Περιβολάκι, Κηπουριό, Αιμηλιανός, Καλλιθέα, Αηδόνα, Καλλονή, Δασύλλιο, Άγ. Κοσμάς, Κυπαρίσσι, Οροπέδιο, Ανθρακιά, Φιλιπαίοι, Δοτσικό, Μεσολούρι, Μοναχήτι, Τρίκωμο, Πρόσβορο, Κρανιά, Πηγαδίτσα, Μικρολίβαδο, Πριόνια, Μέγαρο, Λείψι, Κυδωνιές, Εκκλησιές, Σιταράς και Τρίκορφο.



Λόγω πτώσης δέντρου στις ράγες του ΗΣΑΠ, διακόπηκαν το απόγευμα της Κ.Δευτέρας τα δρομολόγια του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, από Ειρήνη έως Κηφισιά και αντίστροφα.



Λόγω της κακοκαιρίας, προβλήματα υπήρξαν σε σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου, κυρίως σε Ροδόπη, Καστοριά και Ευρυτανία.



Λόγω της καιρικών συνθηκών, τα σχολεία του δήμου Φλώρινας θα ανοίξουν την Τρίτη με μία ώρα καθυστέρηση (στις 9 το πρωί).



Ισχυρές καταιγίδες και χιονοπτώσεις



Για σήμερα Τρίτη στα ανατολικότερα ηπειρωτικά και το Αιγαίο τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινά-ημιορεινά, βροχές ή χιονόνερο στα υπόλοιπα και πρόσκαιρες καταιγίδες στα νοτιοανατολικά.



Χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Βόρειοι άνεμοι 9 μποφόρ στο Αιγαίο με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.



Αναλυτικά:



Αττική

Καιρός: παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια με τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινά-ημιορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα στα βόρεια προάστια και πιθανότητα για τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα υπόλοιπα..

Ανεμοι: Βόρειοι 6 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 02 έως 07 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.



Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα για παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο.

Ανεμοι: βόρειοι, βορειοδυτικοί 5 με 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από μείον 02 (-02) έως 06 βαθμούς Κελσίου.



Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με παροδικές ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο.

Ανεμοι: βόρειων διευθύνσεων 5 με 7 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από μείον 06 (-06) έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη και τοπικά θα σημειωθεί ολικός παγετός.



Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: σχεδόν αίθριος και από το απόγευμα τοπικές νεφώσεις κυρίως στο Ιόνιο.

Ανεμοι: βόρειων διευθύνσεων 5 με 7 και στο ιόνιο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από μείον 03 (-03) έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.



Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα με χιονόνερο ή χιόνι στα βόρεια και τα ορεινά και βροχή ή χιονόνερο στα νότια. Τα φαινόμενα πολύ γρήγορα θα γίνουν ασθενή και θα αποκτήσουν τοπικό χαρακτήρα.

Ανεμοι: βόρειοι 5 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από μείον 03 (-03) έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.



Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και χιόνι στα ορεινά και τα βόρεια. Τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά.

Ανεμοι: Βόρειοι 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 09 βαθμούς Κελσίου και βαθμιαία πτώση τοπικά στους 05 βαθμούς Κελσίου.



Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά και ημιορεινά χιόνι. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 7 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια. Στα νοτιότερα τις πρωινές ώρες νότιοι 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: στα βόρεια από 01 έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στα Δωδεκάνησα στους 12 βαθμούς και Σταδιακή πτώση στους 06.



ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment