Thursday, February 23, 2012

Ποιός είναι ο βουλευτής που έβγαλε ένα εκατομμύριο ευρώ στο εξωτερικό...

Τεράστιο ηθικό ζήτημα προκύπτει από την αποκάλυψη
που έκανε ο ίδιος ο πρόεδρος της Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, κ. Π. Νικολούδης στη Βουλή, σχετικά με «έναν ή μία» βουλευτή που τον δραματικό Μάιο του 2011 κι ενόσω η χώρα βρισκόταν υπό την πίεση των εταίρων μας και τον ασφυκτικό έλεγχο της Τρόικας, εν όψει του περιβόητου Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Σταθερότητας, έβγαλε στο εξωτερικό ένα (1) εκατομμύριο ευρώ...
Συγκεκριμένα, μιλώντας στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής, ο κύριος Νικολούδης δήλωσε: «Θα πρέπει, λοιπόν να σας πω, χωρίς κανένα δισταγμό, ότι από ελέγχους που μπορεί να μην είναι πλήρως εξαντλητικοί, αλλά δεν είναι μόνο δειγματοληπτικοί, ελέγχους που αφορούν ποιοί άνθρωποι, ποιές κοινωνικές τάξεις, έβγαλαν τα χρήματά τους από την αγορά ή τα έβγαλαν και στο εξωτερικό. Από αυτό πού λέμε και που εννοούμε πολιτικό κόσμο, εγώ διαπίστωσα έναν ή μία που έβγαλε 1.000.000 ευρώ τον περσινό δραματικό Μάη του 2011. Σε ποσοστό στους 300, είναι ένας στα 300. Δεν σημαίνει τίποτα από μόνο του. Δεν είναι αμάρτημα το να βγάλεις χρήματα έξω, δεν είναι παρανομία, με την τυπική έννοια του νόμου, αλλά για μένα είναι ένα δείγμα».

Ένα δείγμα του πώς αντιλαμβάνονται ορισμένοι από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους του έθνους, τη σημασία των περιστάσεων και τις θυσίες που κλήθηκε – και καλείται – να κάνει ο ελληνικός λαός.Ωστόσο, η zougla.gr αποκάλυψε πως ο τέως βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Ν.Δ. Σπήλιος Λιβανός "ξέχασε" να δηλώσει στο πόθεν έσχες για το 2009-2010 ένα εκατ. ευρώ.


Σε έγγραφο-ντοκουμέντο, το οποίο αποκάλυψε η zougla.gr, με ημερομηνία την 18η Ιανουαρίου του 2012 και παραλήπτη τον πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου του "Πόθεν Έσχες" της Βουλής, Ευάγγελο Αργύρη, ο τέως βουλευτής επισημαίνει ότι το εν λόγω ποσό (το μεγαλύτερο μέρος του οποίου είναι κατατεθειμένο σε τράπεζες του εξωτερικού) δεν δηλώθηκε «εκ παραδρομής».



Από την ίδια επιστολή προκύπτει ότι μεταξύ των κ.κ. Λιβανού και Αργύρη είχε πραγματοποιηθεί κατ' ιδίαν συνάντηση στις 9 Ιανουαρίου του 2012, οπότε και συζητήθηκε το σοβαρό θέμα που προέκυψε από τα λαθεμένα οικονομικά στοιχεία που προσκομίστηκαν από τον πρώτο.

Τα ερωτήματα που συνοδεύουν την ασύλληπτη "αμέλεια" του κ. Λιβανού είναι πολλά και χρήζουν απαντήσεων. Υπενθυμίζεται ότι ο τέως βουλευτής είναι σημαίνον στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και γόνος πολιτικής οικογένειας, καθώς είναι γιος του πρώην υπουργού Τουρισμού, βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας και ευρωβουλευτή, Διονύση Λιβανού, και μικρανεψιός του Πατρινού πρώην πρωθυπουργού και επικεφαλής της φιλελεύθερης παράταξης, Παναγιώτη Κανελλόπουλου.

Ο "υιός Λιβανός" από το 2001 ήταν πολιτικός και επιστημονικός συνεργάτης της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, εξελέγη βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας το Σεπτέμβριο του 2007, ενώ υπήρξε κι από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές του Αντώνη Σαμαρά στη διαδικασία εσωκομματικής εκλογής, με αντίπαλο την Ντόρα Μπακογιάννη.

Αιφνιδίως, πριν από λίγο καιρό, γνωστοποίησε την πρόθεσή του να μην κατέλθει εκ νέου υποψήφιος, ευχαριστώντας το λαό της ιδιαίτερης πατρίδας του για την εμπιστοσύνη που του έδειξε.

Το θρίλερ με το ένα εκατ. ευρώ

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι, παρ' όλο που κατά τη διαδικασία του "Πόθεν Έσχες" ο κ. Λιβανός υπέβαλε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά σχετικά με την ακίνητη και κινητή περιουσία του, εντούτοις "λησμόνησε" να αναφέρει ότι σε οικογενειακούς λογαριασμούς πιστωτικών ιδρυμάτων του εξωτερικού διαθέτει περί το ένα εκατομμύριο ευρώ!

Στην επιστολή του προς τον κ. Αργύρη, που έχει ως θέμα τη «Χορήγηση συμπληρωματικών παραστατικών στοιχείων», αναφέρει: «Καθόσον αφορά το ποσό των τραπεζικών καταθέσεων για την οικονομική χρήση του έτους 2009, που εκ παραδρομής δεν δηλώθηκε στην οικεία δήλωση περιουσιακής κατάστασης, σας ενημερώνω ότι αυτό ανέρχεται σε περίπου 1.050.000 ευρώ». Επιπλέον, επισημαίνει ότι, από το συγκεκριμένο ποσό, τα 70.000 ευρώ βρίσκονται σε τράπεζες της Ελλάδος και τα υπόλοιπα 980.000 ευρώ σε πιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού!

Ο κ. Λιβανός αναφέρει ότι, μετά τη συνάντησή του με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής, στις 9 Ιανουαρίου, υπέβαλε σχετικές αιτήσεις στις τράπεζες που είναι κατατεθειμένο το παραπάνω χρηματικό ποσό, ωστόσο ορισμένες εξ αυτών, ιδίως οι τράπεζες του εξωτερικού, τον ενημέρωσαν ότι αδυνατούν να του χορηγήσουν μέχρι τις 18 Ιανουαρίου του 2012 τα σχετικά παραστατικά στοιχεία.

Γι' αυτό, άλλωστε, καταλήγοντας στην επιστολή του, ζητεί από τον κ. Αργύρη να του χορηγήσει μία προθεσμία 30 ημερών, δηλαδή μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου του 2012, προκειμένου να συλλέξει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ώστε να δώσει πλήρη και ακριβή εικόνα για το ύψος και τη ροή των καταθέσεών του.

Τι απαντάει




Η zougla.gr επικοινώνησε με τον πρώην βουλευτή, ο οποίος δήλωσε ότι τα χρήματα είχαν δηλωθεί κανονικά, απλώς σημειώθηκε ένα «σφάλμα» κατά τη διαδικασία συμπλήρωσης της σχετικής φόρμας.

«Έχουν μια διαδικασία στη Βουλή για τη συμπλήρωση των "Πόθεν Έσχες" και είχε γίνει ένα μπέρδεμα με τα αντίστοιχα κουτάκια. Είχε δημιουργηθεί ένα θέμα τα Χριστούγεννα, με κάποιες δηλώσεις "Πόθεν Έσχες" που είχαν κάποια λάθη και μπήκε το όνομά μου μέσα σε αυτές. Ξαναπήγα τα χαρτιά τα οποία χρειαζόντουσαν και μου είπαν ότι όλα είναι εντάξει. Εγώ κάνω δηλώσεις από το 2005 και, επειδή έχω μια δραστηριότατα στο εξωτερικό, τα ξεχωρίζω και βάζω ξεχωριστά τις δραστηριότητες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, όπως και τις καταθέσεις. Το 2009 δεν είχε συμπληρωθεί το ποσό των καταθέσεων στα σωστά κουτάκια. Οι πράξεις μου, ωστόσο, οι οποίες οδηγούν στα ποσά αυτά είχαν αναφερθεί σωστά. Αν κοιτάξει κάποιος τις προηγούμενες δηλώσεις μου, τα ποσά είναι περίπου ίδια», απάντησε.
blog.gr


ΑΔΥΝΑΤΙΣΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΑ ΤΩΝ ΣΤΑΡ ΓΙΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ
ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment