Monday, February 27, 2012

Κατακόρυφη πτώση θερμοκρασίας – Χιόνια και στην Αττική

Εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες θα πρέπει να είναι
οι εκδρομείς του τριημέρου...

καθώς δεν θα έχουν σύμμαχο τον καιρό κατά την επιστροφή τους.



Το σκηνικό της κακοκαιρίας συνθέτουν σήμερα (Καθαρά Δευτέρα) οι βροχές, οι τοπικά ισχυρές καταιγίδες, τα χιόνια στα ορεινά αλλά και η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς.







Ειδικότερα:



1. Χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.



2. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στις υπόλοιπες περιοχές.



3. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το απόγευμα στα βόρεια και από το βράδυ στα δυτικά.



4. Στα δυτικά και βόρεια βοριάδες 7 με 8 και στο βόρειο Αιγαίο 9 μποφόρ. Τη νύχτα σταδιακά οι βοριάδες θα ενισχυθούν στα 8 με 9 μποφόρ και στις νοτιότερες περιοχές του Αιγαίου.



5. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από τα βόρεια προς τα νότια.



Στην Αττική αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι. Χιόνια θα πέσουν από το απόγευμα στα ορεινά του νομού. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 που μετά το μεσημέρι θα ενισχυθούν στα 6 με 8 και στα ανατολικά πιθανώς 9 μποφόρ. από 12 (το πρωί) και βαθμιαία έως 05 βαθμούς Κελσίου.



Νεφώσεις με βροχές, πρόσκαιρες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά έχει η Θεσσαλονίκη. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 5 με 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου.







Η πρόγνωση του καιρού για τα επόμενα 24ωρα



Την Τρίτη στη Μακεδονία και τη Θράκη θα επικρατήσουν νεφώσεις κατά διαστήματα με παροδικές τοπικές χιονοπτώσεις. Στην ανατολική Θεσσαλία-Σποράδες, την ανατολική Στερεά-Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε κεντρικές και βόρειες περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα υπόλοιπα. Τις πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7, στο αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα με παγετό κατά τόπους στα ηπειρωτικά.



Την Τετάρτη και Πέμπτη στη Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία-Σποράδες, την ανατολική Στερεά-Εύβοια, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις και κατά διαστήματα τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινά - ημιορεινά αλλά και σε κεντρικές και βόρειες περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και βροχές ή χιονόνερο στα υπόλοιπα. Βαθμιαία την Πέμπτη και από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιότερα τμήματα. Στη δυτική Ελλάδα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι: βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε βαθμιαία άνοδο κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Τις πρωινές ώρες όμως στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, τοπικά ισχυρός την Τετάρτη.

24wro



ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment