Saturday, February 18, 2012

Επιτήδειοι εξαπάτησαν ηλικιωμένη

Θύμα εξαπάτησης από δύο άγνωστους δράστες έπεσε μια
ηλικιωμένη γυναίκα στην Ναύπακτο, απ' την οποία απέσπασαν...

1.200 ευρώ. Οι δύο καλοντυμένοι άνδρες για να γίνουν ακόμη πιο πιστευτοί υποτίθεται ότι κάλεσαν στο κινητό τον γιο της και της έδωσαν να μιλήσει με τον ίδιο, με την ηλικιωμένη όμως να μιλά στο κινητό με έναν από τους συνεργούς των δραστών.



Η γυναίκα πίστεψε τα λεγόμενα των δύο ανδρών και τους έδωσε τα χρήματα. Την επόμενη ημέρα όταν ο γιος της γυναίκας την επισκέφθηκε και του εξήγησε τι είχε συμβεί, το γεγονός αναφέρθηκε στην αστυνομία, δίχως ωστόσο να βρεθούν οι επιτήδειοι.




Να θυμίσουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που ηλικιωμένα άτομα πέφτουν θύματα εξαπάτησης από επιτήδειους. Πριν από ένα χρόνο περίπου μια ομάδα από νεαρούς αθίγγανους επισκέπτονταν τα χωριά του πρώην δήμου Ναυπάκτου και με την μέθοδο της απασχόλησης ή της εξαπάτησης είχαν "ρημάξει" δεκάδες νοικοκυριά, αρπάζοντας από χρήματα μέχρι τρόφιμα.




Χαρακτηριστική περίπτωση ηλικιωμένου από τα Πιτσιναίικα Ναυπακτίας, ο οποίος ζούσε μόνος του. Ένα αυτοκίνητο σταμάτησε στην αυλή του σπιτιού του και οι δύο νεαροί αθίγγανοι που βγήκαν από αυτό, ενημέρωσαν τον παππού ότι τους έστειλε ο γιος του για να του παραδώσουν καλαμπόκι για τα ζωντανά του.




Εκείνος τους πίστεψε και τους άνοιξε την πόρτα του σπιτιού. Ένας από τους νεαρούς, απασχολούσε τον γέροντα και ο άλλος με γρήγορες κινήσεις μπήκε στο υπνοδωμάτιο και άρπαξε 3.000 ευρώ που είχε ο ηλικιωμένος και που προορίζονταν για την εγχείρηση που είχε κανονίσει να κάνει την επόμενη ημέρα στα μάτια του. Για το λόγο αυτό συνιστάται η προσοχή όλων των πολιτών και να μην αφήνουν απαρατήρητη κάποια ύποπτη κίνηση. Δεν πρέπει να πιστεύουν τον καθένα που τους προσεγγίζει και να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν οι άγνωστοι δεν προσδιορίζουν την επαγγελματική τους ταυτότητα, ή τους είναι παντελώς άγνωστοι.
24wro


ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment