Tuesday, February 14, 2012

Η μαγνητική καταιγίδα του... Αγίου Βαλεντίνου!



Δύο ηλιακές κηλίδες οι οποίες τα τελευταία 24ωρα
διπλασιάστηκαν σε μέγεθος, έχουν τραβήξει την προσοχή των επιστημόνων, καθώς ήδη έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται ισχυρές μαγνητικές καταιγίδες.


Σύμφωνα με τους παρατηρητές του φαινομένου είναι πιθανό μια από αυτές τις καταιγίδες να φτάσει στη Γη την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου και να προκαλέσει προβλήματα.

Οι δύο κηλίδες εντοπίστηκαν στην περιοχή 1416 του Ήλιου και όπως αναφέρουν οι ειδικοί είναι ιδιαίτερα ενεργές με τις εκλάμψεις τους να τοποθετούνται στην κατηγορία Μ (δηλαδή στην δεύτερη σε ισχύ κατηγορία εκλάμψεων, μετά τις εκλάμψεις Χ).

Η ανακοίνωση της Υπηρεσίας Μελέτης Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ, θεωρεί πολύ πιθανό μια από τις καταιγίδες των δύο κηλίδων να φτάσει στη Γη την ημέρα της γιορτής των ερωτευμένων. Σε ερώτηση αμερικανών δημοσιογράφων αν κάτι τέτοιο θα προκαλέσει προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες των ζευγαριών που γιορτάζουν την Τρίτη, οι ερευνητές ήταν... καθησυχαστικοί! Τα προβλήματα -αν τελικά υπάρξουν- θα περιοριστούν σε διακοπές των ραδιοσημάτων που θα επηρεάσουν βασικά τις πολικές περιοχές του πλανήτη μας.

Το παρακάτω animation της Nasa δημιουργήθηκε με εικόνες από το Solar Dynamics Observatory και δείχνει τις δύο κηλίδες στην περιοχή 1416 του Ήλιου.



pyles







ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment