Monday, February 27, 2012

Οι πρώτες εικόνες ενός μορίου

Ερευνητές κατάφεραν να αποτυπώσουν για πρώτη φορά εικόνες των ηλεκτρικών εκκενώσεων ενός μοναδικού μορίου
παρουσιάζοντας ένα «χορό» ηλεκτρονίων σε μικρή κλίμακα.

Οι φορτίσεις μεμονωμένων ατόμων μετρήθηκαν κατά το παρελθόν, αλλά η αποτύπωση του «χορού» σε ένα σύνθετο μόριο είναι πιο δύσκολη. Η πρωτοποριακή μέτρηση μπορεί να ρίξει φως σε μια σειρά «μεταφορών φόρτισης» διαδικασιών που είναι κοινές στη φύση. Λεπτομέρειες δημοσιεύονται στην επιστημονική επιθεώρηση Nature Nanotechnology.



Οι εργασίες προέρχονται από ερευνητική ομάδα της IBM στη Ζυρίχη που ειδικεύεται στην εξέταση του κόσμου στην απειροελάχιστη κλίμακα των ατόμων και των μορίων.



Η ίδια ομάδα είναι υπεύθυνη για τη μέτρηση της φόρτισης σε μεμονωμένα άτομα, καθώς και την πρώτη εικόνα ενός ενιαίου μορίου - κατά μία έννοια η νέα εργασία είναι ένας συνδυασμός των δύο αυτών απόψεων.



Ωστόσο, χρησιμοποιεί διαφορετική τεχνική. Πρόκειται για μια παραλλαγή της μικροσκοπίας ατομικής δύναμης που επέτρεψε την πρώτη μοριακή εικόνα το 2009.



Σε συνδυασμό με πιο καθιερωμένες τεχνικές, η προσέγγιση αυτή θα ρίξει φως στη νανοκλίμακα του κόσμου θέτοντας υποσχέσεις όχι μόνο για τις βασικές επιστήμες, αλλά και για μελλοντικές εφαρμογές στις οποίες ηλεκτρική συμπεριφορά σε τέτοιες κλίμακες θα πρέπει να αξιοποιηθούν.
tromaktiko



ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment