Tuesday, February 28, 2012

Στη φυλακή υφυπουργός στη Ρουμανία


Στη φυλακή υφυπουργός στη Ρουμανία Ο υφυπουργός Γκεόργκε Κόστιν, αρμόδιος για τα δικαιώματα των επαναστατών του Δεκεμβρίου...








του 1989 στη Ρουμανία, προφυλακίστηκε χθες με τις κατηγορίες του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος και της κατάχρησης εξουσίας, όπως έγινε γνωστό από την υπηρεσία καταπολέμησης της διαφθοράς (DNA).



Ο Κόστιν καθαιρέθηκε αμέσως από τα καθήκοντά του, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβέρνηση.



Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο υπουργός έπεισε εκατοντάδες άτομα να του παραχωρήσουν το 15% των αποζημιώσεων που έλαβαν αναδρομικά για την υποτιθέμενη συμμετοχή τους στην εξέγερση κατά του καθεστώτος του Τσαουσέσκου, τον Δεκέμβριο του 1989.



Με τον τρόπο αυτό κατάφερε να συγκεντρώσει περίπου 600.000 ευρώ την περίοδο 2009-11, όταν ήταν επικεφαλής μιας ένωσης «επαναστατών». Οι εισαγγελικές αρχές έχουν ασκήσει διώξεις σε βάρος άλλων δύο μελών της ίδιας ένωσης.



Με βάση τη νομοθεσία όσοι συμμετείχαν στην εξέγερση κατά του Τσαουσέσκου και οι απόγονοι των θυμάτων του καθεστώτος δικαιούνται να λάβουν ένα «πιστοποιητικό επαναστάτη» με το οποίο αποκτούν διάφορα πλεονεκτήματα, όπως μια ισόβια αποζημίωση που αγγίζει τα 450 ευρώ το μήνα. Από την υιοθέτηση αυτού του αμφιλεγόμενου νόμου ο αριθμός των δικαιούχων αυξάνεται διαρκώς και σήμερα φτάνει τις 16.000 ανθρώπους.



Η κυβέρνηση σχεδιάζει να τροποποιήσει το νόμο για να περιορίσει τα δικαιώματα και να διαγράψει από τον κατάλογο τους απατεώνες. Ωστόσο, τρία μέλη μιας άλλης ένωσης «επαναστατών» πραγματοποιούν απεργία πείνας, διαφωνώντας με την αλλαγή της νομοθεσίας.






ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment