Monday, February 13, 2012

Τροφές που σε ομορφαίνουν: Πώς μπορείς από το να τις φας μέχρι να τις εφαρμόσεις πάνω σου

Μία μάσκα προσώπου με αβοκάντο μπορεί να καθυστερήσει τη διαδικασία γήρανσης..
. Το τσάι μπορεί να ενισχύσει το χρώμα των μαλλιών σου... Πολτοποίησε μερικές φράουλες και πρόσθεσέ τους μπαλσάμικο. Χρησιμοποίησε τη σάλτσα για να συνοδεύσεις το κοτόπουλο... Και άλλα μικρά tips διατροφής που μπορούν να γίνουν τεράστια μυστικά ομορφιάς.
Αβοκάντο



Τα οφέλη του

Είναι γνωστό για την καρδιοπροστατευτική του δράση, ενώ πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες του αποδίδουν και αντικαρκινικές ιδιότητες. Τα οφέλη του αβοκάντο, όμως, δεν σταματούν εδώ. Τα αντιοξειδωτικά και τα βασικά λιπαρά οξέα στα οποία είναι πλούσιο βοηθούν το δέρμα να μένει σφριγηλό και απαλό, μας επισημαίνει η Shari Bilt Bookvar, RD, διατροφολόγος από τη Ν. Υόρκη. Καταναλώνοντάς το βοηθάς την επιδερμίδα σου να αναπληρώσει τα λιπαρά οξέα που βρίσκονται στην προστατευτική στιβάδα του δέρματος και τα οποία προστατεύουν τα κύτταρα που είναι υπεύθυνα για να συγκρατείται η υγρασία στο εσωτερικό, σύμφωνα με την Jessica Wu, MD, βοηθό καθηγητή Δερματολογίας του Πανεπιστημίου Southern California Medical School.

Φα’ το

Βάλε μερικές φέτες αβοκάντο στα σάντουίτς σου. Εναλλακτικά, κόψε το αβοκάντο σε ψιλά κομμάτια και πρόσθεσέ το στη σαλάτα σου.

Εφάρμοσε το

Μία μάσκα προσώπου με αβοκάντο μπορεί να καθυστερήσει τη διαδικασία γήρανσης, λέει η Lisa Drayer, RD, διατροφολόγος. Ερευνα που διεξήχθη το 2006 και δημοσιεύτηκε στο Phytotherapy Research έδειξε ότι εφαρμόζοντας λάδι αβοκάντο στο δέρμα διεγείρεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Θέλεις να φτιάξεις μόνη σου μία αντιγηραντική και ενυδατική μάσκα προσώπου; Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις είναι εξαιρετικά απλή. Πολτοποίησε ένα ώριμο αβοκάντο και ανάμειξέ το με 1/4 φλ. κρέμα γάλακτος, η οποία περιέχει γαλακτικά οξέα που βοηθούν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Άπλωσε τη μάσκα σε όλο το πρόσωπο και άφησέ τη να δράσει για 10 λεπτά, πριν την ξεβγάλεις με χλιαρό νερό.

Τσάι



Τα οφέλη του

Πολυάριθμες έρευνες αναφέρουν τις ευεργετικές επιδράσεις του τσαγιού –και ιδιαίτερα του πράσινου- στην πρόληψη του καρκίνου και των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Λιγότερο γνωστή είναι η ευεργετική του επίδραση στην υγεία της επιδερμίδας σου. Ολα τα τσάγια προσφέρουν αντιοξειδωτική φροντίδα στην επιδερμίδα, αλλά το πράσινο και το λευκό περιέχουν διπλάσια ποσότητα αντιοξειδωτικών καθώς και EGCG, ένα συγκεκριμένο είδος αντιοξειδωτικών το οποίο προστατεύει το δέρμα από τη φωτογήρανση και τη μόλυνση του περιβάλλοντος.

Πιες το

Για να εκμεταλλευτείς τις ιδιότητές του πιες το ή πρόσθεσέ το στη σάλτσα του φαγητού σου. Είναι τέλειο συνοδευτικό για το ψάρι και το κοτόπουλο.

Εφάρμοσε το

Το τσάι μπορεί να ενισχύσει το χρώμα των μαλλιών σου. Το χαμομήλι αναζωογονεί τις χρυσαφί ανταύγειες στα ξανθά μαλλιά, το μαύρο τσάι δίνει ένταση στα σκούρα μαλλιά και το κόκκινο φωτίζει τα κόκκινα μαλλιά. Για να το χρησιμοποιήσεις, ετοίμασε 1 φλ. τσαγιού και άφησέ το να κρυώσει. Βρέξε τα μαλλιά σου με το τσάι και κάλυψέ τα με ένα σκουφάκι. Αφησέ το να δράσει για 15΄ με 30΄ και ξέπλυνε.

Άμυγδαλα



Τα οφέλη τους

Περιέχουν πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, βιταμίνη Ε, που είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό, αλλά και μαγνήσιο, που είναι απαραίτητο για την παραγωγή ενέργειας και τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα. Και όχι μόνο. Περιέχουν υψηλά επίπεδα καταλάσης, ενός ενζύμου το οποίο βοηθάει στην αποτροπή της διαδικασίας γκριζαρίσματος των μαλλιών

Φά’ τα!

Τα αμύγδαλα δεν είναι απλώς ένα σνακ, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και σαν συμπλήρωμα μαζί με τα δημητριακά σου ή για να φτιάξεις μία κρούστα για το κοτόπουλο.

Εφάρμοσε τα!

Χρησιμοποίησέ τα για τη δημιουργία ενός σκραμπ σώματος. Βάλε στο μίξερ 1/4 φλ. σε ένα multi και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν τρίμμα. Επειτα, πρόσθεσε 2 κ.σ. οργανικό έλαιο καρύδας και χτύπησέ τα έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα συμπαγές μίγμα. Χρησιμοποίησέ το για να τρίψεις τις τραχιές περιοχές του σώματός σου, όπως τα γόνατα και τους αγκώνες. Ξέβγαλε με άφθονο νερό.

Κακάο



Τα οφέλη του

Περιέχει πολυφαινόλες, που αποτρέπουν την ανάπτυξη βλαβών στα αιμοφόρα αγγεία, και φλαβονοειδή, που προφυλάσσουν τον οργανισμό από τον καρκίνο και τις καρδιακές παθήσεις, ενώ βοηθούν την επιδερμίδα να προστατευτεί από τη γήρανση που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία.

Φά’ το!

Πρόσθεσε 1 κ.σ. κακάο 70% σε 1 φλ. άπαχο γάλα.

Εφάρμοσέ το!

Χρησιμοποίησέ το σαν λουτρό ενυδάτωσης, προτείνει η Ginger Mc Lean, υπεύθυνη spa στην Πενσιλβάνια. Πρόσθεσε στην μπανιέρα σου 1/8 φλ. κακάο, το οποίο θρέφει την ξηρή επιδερμίδα, και 1/2 φλ. άπαχο γάλα και απόλαυσέ το.

Γιαούρτι



Τα οφέλη του

Βοηθάει στη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος καθώς τα ένζυμα που περιέχει διευκολύνουν την πέψη και βελτιώνουν την αφομοίωση των τροφών, ενώ είναι πλούσιο σε ασβέστιο το οποίο βοηθά στην καλή υγεία των οστών. Επιπλέον, βοηθά στη διατήρηση ενός λαμπερού και υγιούς χαμόγελου. Οπως εξηγεί η L. Drayer "To ασβέστιο και o φώσφορος που περιέχει δυναμώνουν το σμάλτο των δοντιών. Επιπλέον το ελληνικό γιαούρτι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες οι οποίες είναι πολύ σημαντικές για την παραγωγή του κολλαγόνου και τη διατήρηση της νεότητας της επιδερμίδας".

Φά’ το!

Προσπάθησε να συμπεριλάβεις όσο το δυνατόν περισσότερα γαλακτοκομικά στην καθημερινή διατροφή σου.

Εφάρμοσε το!

Το γιαούρτι περιέχει γαλακτικό οξύ και άλφα υδροξύ, τα οποία αποτελούν την τέλεια λύση για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και την αποσυμφόρηση των πόρων. Χρησιμοποίησε ένα πλήρες γιαούρτι για μάσκα προσώπου. Πώς θα το εφαρμόσεις; Απλά απλωσε μια μικρή ποσότητα σε καθαρό δέρμα και άφησέ το για περίπου 10 λεπτά πριν ξεβγάλεις. Μπορείς να φτιάξεις μία πλούσια μάσκα με γιαούρτι για τα μαλλιά σου. Με ποιο τρόπο; Ανάμειξε 1/2 φλ. πλήρες γιαούρτι, 3 κ.σ. μέλι και έναν κρόκο αυγού. Απλωσε τη μάσκα στα μαλλιά σου, βάλε το ειδικό σκουφάκι μπάνιου και άφησέ τη να δράσει για περίπου 15 λεπτά. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

Φράουλες



Τα οφέλη τους

Είναι ευεργετικές σε όσους πάσχουν από ρευματισμούς και χολή (λόγω των βιταμινών), σε όσους έχουν δυσκοιλιότητα (λόγω των φυτικών ινών) και σε όσους έχουν αναιμία και υπέρταση. Οσο για την καλλυντική τους δράση; Οι φράουλες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, απαραίτητη για την παραγωγή κολλαγόνου, και προστατευτική από τη φθορά που προκαλεί στην επιδερμίδα το περιβάλλον.

Φά’ το!

Δοκίμασε την παρακάτω συνταγή: Πολτοποίησε μερικές φράουλες και πρόσθεσέ τους μπαλσάμικο. Χρησιμοποίησε τη σάλτσα για να συνοδεύσεις το κοτόπουλο.

Εφάρμοσε το!

Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι ο συνδυασμός ελλαγικού οξέος (αντιοξειδωτικό που συναντάμε συνήθως στα φρούτα) και βιταμίνης C στις φράουλες προστατεύει το δέρμα από τη μόλυνση του περιβάλλοντος. Μπορείς να απολαύσεις τις ευεργετικές τους ιδιότητες φτιάχνοντας μια μάσκα προσώπου: πολτοποίησε τις φράουλες σε ένα μπλέντερ και ανάμιξέ τες με ένα κεσεδάκι πλήρες γιαούρτι και λίγες σταγόνες λεμονιού (έχει αντισηπτικές ιδιότητες και βοηθά στον αποχρωματισμό των καφέ κηλίδων). Εφάρμοσέ το στο πρόσωπό σου και άφησέ το να δράσει για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξέπλυνε καλά.

Καφές



Τα οφέλη του

Είναι γνωστός για τις διεγερτικές του ιδιότητες, καθώς και για τη μεγάλη περιέκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά συστατικά τα οποία -όπως ξέρεις ήδη- προστατεύουν ποικιλοτρόπως την υγεία. Ηξερες όμως ότι ο καφές κάνει πολύ καλό και στην επιδερμίδα σου; Σύμφωνα με τον Dr. Murad, "Περιέχει αντιοξειδωτικά που προστατεύουν το δέρμα από τη φωτογήρανση και βοηθούν στην καλή λειτουργία του κολλαγόνου και της ελαστίνης, που φροντίζουν να μην αποκτάμε ρυτίδες και να μη χαλαρώνει η επιδερμίδα".

Πιες τον!

Προσπάθησε να μην υπερβαίνεις το ένα φλιτζάνι καφέ ημερησίως, καθώς η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας καφέ μπορεί να αφυδατώσει το δέρμα σου.

Εφάρμοσέ τον!

Η καφεΐνη που περιέχει είναι διουρητική, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στο πρήξιμο στην περιοχή των ματιών. Επίσης η καφεΐνη χρησιμοποιείται πολύ συχνά στις κρέμες κατά της κυτταρίτιδας καθώς προσφέρει απαλή και λεία επιδερμίδα, σύμφωνα με τον Dr.Murad. Χρησιμοποίησε κατακάθια καφέ σαν σκραμπ στους γλουτούς και στους μηρούς, στα σημεία δηλαδή που η κυτταρίτιδα είναι πιο έντονη. Το σκραμπ διεγείρει την κυκλοφορία, ενώ η καφεΐνη απομακρύνει την κυτταρίτιδα. Επίσης, αν έχεις καστανά μαλλιά και λουστείς προσθέτοντας λίγο καφέ θα δεις πως το χρώμα θα γίνει πιο ζωντανό. Φτιάξε 2 φλ. δυνατού καφέ και άφησέ τον να κρυώσει. Λούσε τα μαλλιά σου με το σαμπουάν σου, σκούπισέ τα καλά, ρίξε τον καφέ ώστε να πάει σε όλα το τριχωτό και βάλε ένα σκουφάκι. Αφησέ το να δράσει και ξέπλυνε καλά.





Πηγή myself



ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment