Friday, February 3, 2012

AΠΙΣΤΕΥΤΟ: Οκτώ χρονών και είναι χρήστης ναρκωτικών!

http://www.newpost.gr/var/thumbs/1D9491A720705A713270E4739AED8CA3_300___.jpgΕίναι μόλις 8 χρονών και βρίσκεται στο κέντρο του ΚΕΘΕΑ
, προσπαθώντας να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά...

Την πολύ δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε η Ψυχολόγος και Υπεύθυνη Μονάδας Εφήβων του ΚΕΘΕΑ Ηρακλείου, Μ. Κοντάκη, η οποία εξήγησε ότι ο πατέρας του ανήλικου ήταν χρήστης. Το παιδί έβλεπε που κρύβει τα «τσιγάρα» ο μπαμπάς του και άρχισε να τα κλέβει και να τα καπνίζει για να τον μιμηθεί.







Τώρα, μόλις 8 ετών προσπαθεί με νύχια και με δόντια και με την βοήθεια των ειδικών να επανέλθει…





Αντί να χαίρεται την ζωή και να παίζει με τους συμμαθητές του στο προαύλιο κάποιου σχολείου, περνάει τις ώρες στις αίθουσες απεξάρτησης…





Και μακάρι να ήταν μοναδική περίπτωση.





Όπως αποκάλυψε όμως η κ. Κοντάκη μιλώντας στο cretalive έχει μειωθεί δραματικά η ηλικία των παιδιών που κάνουν χρήση για πρώτη φορά. Από 16 ετών που ήταν πριν δύο με τρία χρόνια, πλέον έχει πέσει στα 13!!!





Στις πιο μικρές ηλικίες το πιο γνωστό ναρκωτικό είναι το χασίς, ενώ υπάρχουν και άτομα που κάνουν χρήση σκληρότερων ναρκωτικών.





Οι ειδικοί εξηγούν ότι οι γονείς πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με τα παιδιά τους και να προσέχουν κυρίως όταν αυτά παρουσιάζουν χαμηλή αυτοεκτίμηση, δυσκολία διαχείρισης συναισθημάτων και μελαγχολία.





Όπως είπε η ίδια, αυτός ακριβώς είναι και ο καθοριστικός ρόλος της οικογένειας στη χρήση ναρκωτικών αλλά και γενικότερα στις εξαρτήσεις (ουσίες, ιντερνετ, αλκοόλ τζόγος).





Μάλιστα, συνέστησε την όσο το δυνατόν πιο έγκαιρη διαπίστωση του προβλήματος, καθώς έτσι μπορεί κανείς, πιο εύκολα, να ξεφύγει.
24wro

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment