Saturday, February 11, 2012

Ποιο ήταν το πρώτο "βιντεοπαιχνίδι"


Υπάρχουν πολλές συζητήσεις για το ποιος δημιούργησε το πρώτο βιντεοπαιχνίδι, με την απάντηση σε μεγάλο βαθμό να εξαρτάται από το πώς ορίζονται τα "βιντεοπαιχνίδια".
Η εξέλιξη των βιντεοπαιχνιδιών αντιπροσωπεύει ένα κουβάρι από διάφορες βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των επιστημονικών, ηλεκτρονικών υπολογιστών και ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης.


Το "βίντεο" στο "βιντεοπαιχνίδι" αναφέρεται συνήθως σε μια συσκευή απεικόνισης. Ωστόσο, η χρήση του όρου "βιντεοπαιχνίδι", συμπεριλαμβάνει τώρα όλους τους τύπους οθόνης, μορφές, και πλατφόρμες.

Δείτε παρακάτω τα πέντε "βιντεοπαιχνίδια" που διεκδικούν τη πρωτιά.

1947: Cathode Ray Tube Amusement Device

Το πρώτο γνωστό διαδραστικό ηλεκτρονικό παιχνίδι ήταν από τους Thomas T. Goldsmith Jr. και Estle Ray Mann σε καθοδικό σωλήνα. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας κατατέθηκε στις 25 Ιανουαρίου 1947 και εκδόθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 1948. Το παιχνίδι ήταν ένας προσομοιωτής πυραύλων εμπνευσμένο από οθόνες ραντάρ του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Χρησιμοποιηεί αναλογικά κυκλώματα, όχι ψηφιακό, για τον έλεγχο της πορείας και της θέσης της κουκίδας στην οθόνη.



1947–1958: Chess


Ο Alan Turing, ένας Βρετανός μαθηματικός, ανέπτυξε ένα θεωρητικό πρόγραμμα σκάκι υπολογιστή ως παράδειγμα της νοημοσύνης των μηχανών. Το 1947, ο Turing έγραψε τη θεωρία και ο συνάδελφός του Dietrich Prinz, έγραψε το πρώτο περιορισμένο πρόγραμμα σκακιού. Το πρόγραμμα, όμως, δεν ήταν αρκετά ισχυρό ώστε να διαδραματίσει πλήρως το παιχνίδι.





1951: Nim

Στις 5 Μαΐου 1951, o Ferranti, δημιούργησε τον υπολογιστή NIMROD, που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ της Μεγάλης Βρετανίας. Χρησιμοποιώντας μια ομάδα από φώτα, είχε σχεδιαστεί αποκλειστικά για να παίζει το παιχνίδι Nim. Αυτή ήταν η πρώτη εμφάνιση ενός ψηφιακού υπολογιστή που είχε σχεδιαστεί ειδικά για να παίζει παιχνίδι. Ο Nimrod θα μπορούσε να παίξει είτε την παραδοσιακή είτε την «αντίστροφη» μορφή. του παιχνιδιού.




1952: OXO / Noughts and Crosses (Tic-Tac-Toe)

Το 1952, ο Alexander S. Douglas έκανε το πρώτο παιχνίδι στον υπολογιστή που χρησιμοποιούσε μια ψηφιακή οθόνη γραφικών. Το OXO, επίσης γνωστό ως "Noughts and Crosses", ήταν μια έκδοση του "Tic-Tac-Toe" για την EDSAC στο πανεπιστήμιο του Cambridge. Για πρώτη φορά το πρόγραμμα μπορούσε να αποθυκευτεί. Χρησιμοποιούσαν ένα περιστροφικό χειριστήριο για τον έλεγχο του παιχνιδιού.





1958: Tennis for Two




Το 1958, ο William Higinbotham έκανε ένα διαδραστικό παιχνίδι υπολογιστή που ονομάζεται "Tennis for Two". Ήταν ένας εξομοιωτής τένις ή -σύμφωνα με μερικούς- εξομοιωτής πινγκ πονγκ!





----Όπως αναφέραμε και στην αρχή η απάντηση για το ποιο είναι το πρώτο εξαρτάται από το πώς ορίζονται τα "βιντεοπαιχνίδια". Αλλά οι περισσότεροι υποστιρήζουν ότι το πρώτο "βιντεοπαιχνίδι" στην ιστορία είναι το "Cathode Ray Tube Amusement Device"(1947) με δεύτερο το "Tennis for Two"(1958) με το "OXO"(1952) να είναι πολλύ κοντά στη διεκδίκηση του τίτλου.

himaira





ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment