Monday, February 6, 2012

Το αστρολογικό προφίλ των απίστων


http://www.astrology.gr/media/k2/items/cache/1ef36e854538f0de6767154a96ca90b9_L.jpgΟ Κόστας βγίκε χτες με μια ψηλεί μελαχρινή.Φανταστείτε το σοκ..
.

που τραβάει κάποια εφησυχασμένη στην μακαριότητα της, αν πέσει στα χέρια της ένα σημειωματάκι σαν το παραπάνω, και φυσικά όχι εξαιτίας της ανορθογραφίας αλλά του σαφέστατου και περιεκτικού νοήματος του.















Όχι πως κάτι τέτοιο σπανίζει. Τουναντίον! Αλλά παρά τις ...κοπιαστικές προσπάθειες των απανταχού καλοθελητών, είναι γεγονός πως το άτυχο θύμα μαθαίνει τα καθέκαστα σχεδόν πάντα τελευταίο.













Η γειτόνισσα, η ξαδέλφη, η γραμματέας, η συνεργάτιδα, η συμπεθέρα, η ανιψιά ή κουμπάρα ακόμη και ο ...κουμπάρος (αυτό το «μοντελάκι» φοριέται πολύ τελευταία) είναι εν δυνάμει μια μόνιμη απειλή για την ισορροπία μιας σχέσης, ιδιαίτερα αν, ο περί ου ο λόγος μπερμπάντης, επιδιώκει μονίμως να κλέβει την παράσταση στις αντροπαρέες με «το νέο μωρό, που χτύπησε»!













Από την άλλη πλευρά, οι γυναίκες είναι λογικό να μην κάθονται με σταυρωμένα χέρια. Αν βρεις καράβι στο βουνό ξέρεις ποιός το ‘χει σύρει, λέει η παροιμία και με δεδομένη την ανατροπή των ηθών στις μέρες μας, οι άπιστες αυξάνονται και πληθύνονται -για να μην πω ...επιβάλλονται- δίνοντας κι αυτές το δικό τους στίγμα στις γυναικοπαρέες. Μέγεθος, επιδόσεις και κουσούρια γίνονται πράξεις μιας Αριστοφανικού τύπου κωμωδίας, όπου οι άνδρες είναι πάντα τα «τιμώμενα πρόσωπα».













Η απιστία ή –κέρατο κατά το λαϊκότερο- είναι αποδεδειγμένα περισσότερο σπορ του καλοκαιριού! Ίσως γιατί επικρατεί γενικότερα μια καλύτερη διάθεση, λόγω καλοκαιρίας, ίσως γιατί το γδύσιμο είναι διεγερτικότερο για τους οφθαλμούς των άτακτων, ίσως γιατί τα πάντα χαλαρώνουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες-και τα ήθη μαζί.













Προσωπικά θεωρώ ότι στη φύση η μονογαμία είναι σπάνια έως σπανιότατη. Παρατήρηση μου είναι ότι όσο πιο ανασφαλές για την επιβίωση του είναι ένα είδος, τόσο και πιο πολυγαμική συμπεριφορά παρουσιάζει (πχ τα κουνέλια, μικρό ανασφαλές και τρομαγμένο είδος, που όλοι στη φύση θέλουν να το φάνε... Για λόγους επιβίωσης και μόνο προσπαθεί να αναπαραχθεί με κάθε τρόπο, πηγαίνοντας μ’ ότι βρει μπροστά του!)













Ο πειρασμός είναι αναπόφευκτος





Ακόμα κι αυτοί που έχουν βρει κι έχουν ζήσει το μεγάλο έρωτα της ζωής τους, ακόμα κι αυτοί που έχουν υγιείς και πετυχημένους «χρυσούς γάμους» (50 χρόνια γαμήλιας ευτυχίας) γνωρίζουν ότι είναι ανθρώπινο κι αναπόφευκτο να νιώσει κανείς κάποτε, έστω και βαθιά μέσα του, τον πειρασμό, την επιθυμία ή ακόμα και την περιέργεια για ένα μικρό ή μεγάλο ξεστράτισμα. Για κάποιους είναι θέμα τιμής να αποφύγουν το «μήλο της Εύας» και να παραμείνουν πιστοί και σταθεροί στη σχέση και το σύντροφό τους. Για κάποιους άλλους είναι πάλι θέμα τιμής να ...μην αφήσουν καμία ευκαιρία να πάει χαμένη, να φλερτάρουν όπου σταθούν κι όπου βρεθούν και να ψάχνουν διαρκώς για καινούργιες συγκινήσεις προκειμένου να νιώθουν τα αίμα να κυλάει στις φλέβες τους και τις ορμόνες τους να χτυπάνε κόκκινο. Τέλος υπάρχουν κι αυτοί που δεν σκέφτονται, δεν τους απασχολεί το θέμα της απιστίας, παρά μόνο αν κάτι ξαφνικό κι αναπάντεχο βρεθεί μπροστά τους και δεν μπορέσουν να το αγνοήσουν ή να το προσπεράσουν.









Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν πιστά και άπιστα ζώδια. Η αφοσίωση σε ένα και μόνο ταίρι είναι θέμα χαρακτήρα, παιδείας και κοινωνικού περιβάλλοντος. Θεωρητικά υπάρχουν αισιόδοξα και επικοινωνιακά ζώδια που καλλιεργούν έδαφος και αφήνουν ανοικτά παράθυρα προς το άλλο φύλο ευκολότερα αλλά και απαισιόδοξα ή πιο ανασφαλή ζώδια που κατευθύνονται σε πολλαπλές επιλογές ακριβώς λόγω της φοβίας τους για την μοναξιά και την απόρριψη.





Αποδεδειγμένα η εμφάνιση και το πνευματικό επίπεδο δεν παίζουν κανέναν απολύτως ρόλο, τουλάχιστον όπως πρεσβεύει ο κοινός νους. Αντίθετα, είναι μάλλον κανόνας οι ωραίοι και οι ωραίες να είναι γενικά πιο δύσκολοι στα παραστρατήματα -μάλλον πουλάνε ...ακριβά το τομάρι τους- ενώ οι μη «προσοντούχοι» μπορεί να διολισθαίνουν για ...ψύλλου πήδημα. Κατά καιρούς όλοι έχουμε πέσει από τα σύννεφα για κάποιον γνωστό/η μας «υπεράνω πάσης υποψίας» ή άλλες φορές από κάποια άτομα υπερβολικά ήσυχα και δειλά που επιβεβαιώνουν την παροιμία «τα σιγανά ποταμάκια να φοβάσαι»













Το κάθε ζώδιο μπορεί να «αποσκιρτά» για διαφορετικούς λόγους.





Οι Κριοί πχ γιατί βαριούνται γρήγορα και ξεσηκώνονται εύκολα, οι Λέοντες γιατί δεν εκλαμβάνουν το θαυμασμό και την αποδοχή που έπαιρναν κάποτε, οι Δίδυμοι γιατί βαρέθηκαν να τα λένε με τους ίδιους και τους ίδιους, οι Υδροχόοι γιατί-αν και εδώ δεν έχει γιατί- είναι υπέρ της σεξουαλικής απελευθέρωσης και πάει λέγοντας.





Παρόλο όμως που η απιστία δεν έχει το δικό της ζώδιο υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις πλανητών και συνδυασμών μεταξύ τους που κάνουν το άτομο πολύ περισσότερο επιρρεπές στα ξενοκοιτάγματα!













Οι ενδείξεις που δεν αποτελούν όμως και αποδείξεις













Οι αστρολογικοί συνδυασμοί που θεωρούνται ενδεικτικοί για πιθανές απιστίες είναι σαφώς ...αμέτρητοι! Ζωδιακές ποιότητες, γωνίες πλανητών, συνδυασμοί μεταξύ τους κλπ κλπ. Υπάρχουν όμως κάποιοι ιδιαίτερα τονισμένοι παράγοντες που είναι αρκετά «υποψιαστικοί» και δίνουν το έναυσμα για παραπέρα ...μελέτη των συγκεκριμένων ωροσκοπίων.













Η ανεξαρτησία του Ουρανού





Κυβερνήτης του Υδροχόου δεν θα μπορούσε παρά να σπρώχνει οποιονδήποτε τον διαθέτει σε περίοπτη θέση (κυρίως σε εμπλοκή με τον πλανήτη του έρωτα- την Αφροδίτη) να θέλει ελευθερία στις σχέσεις και να μην θεωρεί την απιστία κάτι έξω από τα δεδομένα του. Με μεγάλο πλεονέκτημα το γεγονός ότι τα ουράνια άτομα είναι εξαιρετικά μαγνητικά και γοητευτικά που έλκουν επάνω τους οτιδήποτε θεωρούν ενδιαφέρον εγκεφαλικά-σεξουαλικά!





Η ανασφάλεια του Κρόνου





Ο συνδυασμός μιας σκληρής γωνίας του Κρόνου με προσωπικούς πλανήτες-κυρίως με Αφροδίτη πάλι- θεωρητικά θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι αποδίδει πολύ πιστά και αφοσιωμένα άτομα. Στην πραγματικότητα όμως πολλές φορές αυτή την απαίτηση έχουν από τους συντρόφους τους, χωρίς όμως να συμπεριλαμβάνουν τους εαυτούς τους. Είναι τόσο μεγάλη η ανασφάλεια και η δυσπιστία τους απέναντι στα αισθήματα που εκδηλώνουν οι άλλοι άνθρωποι γι’ αυτούς που προτιμούν να εξασφαλίζουν διπλά μονοπάτια στις σχέσεις τους, μην τυχόν και βρεθούν ξεκρέμαστοι και μοναχικοί. Πολύ συνηθισμένο βεβαίως είναι και το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα άτομα φοβούνται να αφεθούν, να ανοιχτούν, να έρθουν πολύ κοντά με ένα άλλο ανθρώπινο ον, ώστε να φανεί, να αποκαλυφθεί ολόκληρος ο εαυτός τους με τα προτερήματα και τις αδυναμίες, τα σωστά και τα λάθη τους. Και όταν κάποιος φοβάται τόσο πολύ τις δικές του κρυφές πτυχές είναι ακόμα πιο δύσκολο να πλησιάσει και να δει τις κρυφές πλευρές ενός άλλου ατόμου. Πριν πλησιάσει πολύ κοντά βλέπει δυσκολίες και εμπόδια, απομακρύνεται και ...βάζει πλώρη γι’ αλλού.













Το μπέρδεμα του Ποσειδώνα





Οι δύσκολες όψεις του Ποσειδώνα δηλώνουν ότι το άτομο ψάχνει να βρει κάτι το ιδανικό, το ιδιαίτερο, ίσως κάτι που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει. Συχνά οι σκληρές όψεις-πάλι κυρίως με την Αφροδίτη- μπορεί να μπερδεύουν και να υπάρχει απάτη πότε από το ίδιο το άτομο και πότε από το σύντροφό του ή ταυτόχρονα και από τους δύο μαζί (αλληλοκεράτωμα!)













Οι αδυναμίες της Αφροδίτης





Αδύναμη Αφροδίτη στην Αστρολογία εννοούμε να μην βρίσκεται σε κάποιο ισχυρό ζώδιο όπου μπορεί να εκδηλώσει τα χαριτωμένα και αγαπησιάρικα χαρακτηριστικά της. «Επικίνδυνες» θέσεις θεωρούνται η Αφροδίτη στον Κριό, τους Διδύμους, τον Τοξότη και τον Υδροχόο όπως επίσης και όταν δέχεται δύσκολες γωνίες από τον Δία, τη Σελήνη, τον Ποσειδώνα και τον Πλούτωνα. Μπορεί επίσης να κυριαρχεί μια ισχυρή προδιάθεση σε διασκεδάσεις, περιπέτειες και απολαύσεις, χωρίς να υπάρχει η έννοια της δέσμευσης.













Ο μυστικός 12ος οίκος





Ο 12ος οίκος που παραδοσιακά αντιστοιχεί στο ζώδιο των Ιχθύων με κυβερνήτη τον Ποσειδώνα όταν είναι έντονος στον γενέθλιο χάρτη δηλώνει μια μυστικότητα για την ζωή αυτού που τον διαθέτει. Φυσικά εξετάζουμε την ακμή του και τον κυβερνήτη της, όπως και ποιοί πλανήτες περιέχονται για να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας. Η Αφροδίτη στον 12ο των κρυφών σχεδίων αποτελεί πάντως μια ισχυρή τάση για παράνομες και μυστικές σχέσεις κάποια στιγμή στη ζωή του ατόμου. Επίσης και ο Άρης στον 12ο δείχνει την ανάγκη της περιπέτειας για το σεξ και την κατάκτηση, που είναι πιο γοητευτική όταν είναι παράνομη.













Ο 5ος οίκος του φλερτ και της διασκέδασης





Ένας μεταβλητός 5ος οίκος δηλαδή στα ζώδια των Δίδυμων, Τοξότη, Παρθένου και Ιχθύων είναι σαφώς πιο ...ευέλικτος στις αλλαγές ερωτικών συντρόφων πάντοτε παράλληλα με την εξέταση του κυβερνήτη της ακμής του οίκου. Επίσης οι πλανήτες μέσα στον 5ο που δηλώνουν διάθεση για παιχνίδι και χαρά όπως η Σελήνη, η Αφροδίτη ή ο Δίας δεν αρκούνται εύκολα σε μία σχέση πολύ περισσότερο όταν αυτή γίνει ρουτίνα και καθημερινότητα. Ο συνδυασμός και των δύο παραπάνω είναι άκρως ...επικίνδυνος για απιστίες, αφού αυξάνει κατακόρυφα την συναισθηματική αστάθεια. Για παράδειγμα με μια Αφροδίτη στους Διδύμους και στον 5ο οίκο μπορεί το άτομο να αρραβωνιαστεί ...30 φορές και να εφαρμόζει το «στρίβειν δια του αρραβώνος» προκειμένου να μην δεσμευτεί ποτέ!













Μαύρη Σελήνη και παρανομία





Η εμπλοκή της Μαύρης Σελήνης με τους προσωπικούς μας πλανήτες προδιαθέτει συχνά σε μια περίεργη μορφή λαγνείας που παρασύρει στην απιστία και ταυτόχρονα σε μια κόλαση σαγήνης, αμαρτίας και παρανομίας που εθίζει το άτομο και δύσκολα βιώνει ευχαρίστηση χωρίς την έκσταση του κινδύνου.

astrology.gr



ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment