Saturday, February 18, 2012

Ο μυστηριώδης Charlie Chaplin

Μυστήριο καλύπτει το πραγματικό όνομα και τον τόπο γέννησης
του Charlie Chapli, σύμφωνα με την βρετανική Μυστική Υπηρεσία...

η οποία ολοκλήρωσε τις έρευνές της μετά τους αμερικανικούς ισχυρισμούς ότι υποστήριζε τους κομμουνιστές.



Σε πράκτορες του βρετανικού MI5 ζητήθηκε από το FBI το 1952 να ερευνήσουν το παρελθόν και το οικογενειακό υπόβαθρο του καλλιτέχνη γιατί υπήρχαν υποψίες ότι το πραγματικό του όνομα ήταν Israel Thornstein και είχε αριστερές αποκλίσεις.



Ο Charlie Chaplin πιστεύεται ότι γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο νότιο Λονδίνο. Όμως ενδελεχείς έρευνες του ΜΙ5 δεν κατάφεραν να βρουν κάποιο επίσημο έγγραφο ή πιστοποιητικό της γέννησής του ούτε κάτι που να αποδείκνυε ότι αποτελούσε «αριστερό» κίνδυνο.



Δεν υπήρχε κανένα παιδί που να ονομάζεται Charles ή Israel και να γεννήθηκε στην περιοχή, όπως προκύπτει από τα έγγραφα. Επίσης δεν βρέθηκαν αποδείξεις και για τη θεωρία ότι ο Charlie Chaplin γεννήθηκε κοντά στο Φοντενεμπλό στη Γαλλία.



«Είναι πραγματικά πολύ ασυνήθιστο, ειδικά σε έρευνες του ΜΙ5 για μια τόσο μεγάλη διασημότητα όπως ο Charlie Chaplin να υπάρχει τόσο μεγάλο μυστήριο», τόνισε ο καθηγητής Christopher Andrew, επίσημος ιστορικός του ΜΙ5.



Ο Andrew πρόσθεσε πως ο ίδιος ο Chaplin, λίγο πριν από το θάνατό του το 1977 φαίνεται να πίστευε την εκδοχή ότι γεννήθηκε σε ένα καραβάνι στην κεντρική Αγγλία, επικεφαλής του οποίου ήταν μια γυναίκα γνωστή ως «Βασίλισσα των Τσιγγάνων».

24wro

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment