Saturday, February 18, 2012

Υπέροχο cheesecake με σοκολάτα και κρέμα

http://www.queen.gr/media/k2/items/cache/3cf47d7a3385b162ef8c3f32fc2bcd77_M.jpg?tm=2Δεν υπάρχουν και πολλά να πεις για ένα γλυκό που είναι...

ούτως ή άλλως μεγάλη αδυναμία, πόσο μάλλον όταν συνδυάζεται με την εξίσου λατρεμένη Μερέντα που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές λιχούδηδων και εραστών της σοκολάτας. Απλό, εύκολο και γρήγορο, αυτό το cheesecake θα είναι το τέλος σας. Με την καλή έννοια.







Υλικά

200γρ. μπισκότα σοκολάτας γεμιστά

50γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

300γρ. τυρί κρέμα

60γρ. ζάχαρη άχνη

1 βανίλια

1 μεγάλο αυγό

50 + 10γρ. κρέμα γάλακτος

120γρ. μερέντα

λίγα χοντροκομμένα φουντούκια (προαιρετικά)





Εκτέλεση

1. Βάζετε τα μπισκότα και το βούτυρο στο multi και τα θρυμματίζετε. Στρώνετε το μείγμα σε ένα πυρέξ για βάση.

2. Χτυπάτε το αυγό, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα 50γρ. κρέμας γάλακτος στο μίξερ, σε μεσαία ταχύτητα. Μόλις σχηματιστεί μια αφράτη κρέμα, σταματάτε το μίξερ και αδειάζετε τη μισή ποσότητα πάνω στη μπισκοτένια βάση.

3. Ρίχνετε τη μερέντα και τα 10γρ. κρέμας γάλακτος στην υπόλοιπη ποσότητα κρέμας και χτυπάτε λίγο ακόμα στο μίξερ, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

4. Μόλις είναι έτοιμα, απλώνετε τη κρέμα της μερέντας πάνω από την λευκή στο πυρέξ και πασπαλίζετε την επιφάνεια με φουντούκια (προαιρετικά).

5. Ψήνετε το cheesecake σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για 35-40 λεπτά. Το αφήνετε εκτός φούρνου να κρυώσει εντελώς και έπειτα το βάζετε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες να παγώσει.

queen.gr




ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment