Tuesday, February 21, 2012

Της "φάγανε" τη θέση εξαιτίας του dna της


Μια νέα μορφή διακρίσεων στον χώρο της εργασίας,
αυτή των γενετικών διακρίσεων, έχει κάνει την εμφάνισή της και «εξαπλώνεται» με γρήγορους
ρυθμούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Πάμελα Φινκ, η οποία ως διευθύντρια δημοσίων σχέσεων και μάρκετινγκ της εταιρείας Mxenergy με έδρα το Στάνφορντ, ήταν...



μια άψογη επαγγελματίας! Μάλιστα το 2009 είχε βαθμολογηθεί με άριστα για την εργατικότητα και την ηθική της. Επίσης τον Αύγουστο του 2009 η επόπτριά της, της είχε πει πως αν έπρεπε να απολύσει όλους τους εργαζόμενους στο Tμήμα Δημοσίων Σχέσεων εκτός από έναν, σίγουρα θα κρατούσε εκείνη.

Όμως ξαφνικά –όπως συνήθως- όλα άλλαξαν! Εκεί που ήταν η καλύτερη, άρχισαν να βρίσκουν ψεγάδια σε ό, τι κι αν έκανε και τελικά την απέλυσαν στις 25 Μαρτίου 2010!

Τι μεσολάβησε;

Η Πάμελα είχε ανακαλύψει μετά από εξετάσεις πως έχει στο γονιδίωμα της το ογκογονίδιο BRCA2, το οποίο αυξάνει έως και 80% τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Εκείνη πήρε άδεια για να κάνει προληπτικά διπλή μαστεκτομή, μιας και οι δύο αδερφές της είχαν εμφανίσει καρκίνο του στήθους, και όταν επέστρεψε στην δουλειά της άρχισαν τα δύσκολα… Την απέλυσαν επειδή όπως της είπαν "η θέση της καταργήθηκε".

Έτσι απλά…

Όμως η Φίνκ λέει πως μία άλλη γυναίκα τοποθέτησαν στην θέση της.

Η άτυχη γυναίκα που έχει έναν άντρα και δύο παιδιά είναι εκείνη που έφερνε το "ψωμί" στο σπίτι ενώ με την εργασία της προσέφερε σε όλα τα μέλη της οικογένειάς της ασφαλιστική κάλυψη.

Σημειώνεται ότι στο πλευρό της Πάμελα, είναι ένας σχετικά νέος νόμος που απαγορεύει τις διακρίσεις με βάση τις γενετικές πληροφορίες ή αλλιώς τον υψηλό βιολογικό κίνδυνο ασθένειας.

http://www.trelokouneli.gr/2012/02/dna.html


ΑΔΥΝΑΤΙΣΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΑ ΤΩΝ ΣΤΑΡ ΓΙΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ
ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment