Saturday, February 25, 2012

Ξεκινά απόψε η σύνοδος της G20 με επίκεντρο την κρίση χρέους

http://www.newscode.gr/photos/images/sized/articles/g20_mexico1-458x315.jpgΗ Ευρώπη, η επισφαλής οικονομική κατάστασή
της και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις της θα βρεθούν στο...

επίκεντρο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών και των Κεντρικών Τραπεζιτών της G20, οι εργασίες της οποίας θα ξεκινήσουν απόψε στο Μεξικό.







Οι εκπρόσωποι των είκοσι πλούσιων και αναδυόμενων χωρών θα συναντηθούν στην πρωτεύουσα του Μεξικού για να συζητήσουν την οικονομική κατάσταση η οποία χαρακτηρίζεται από την ένταση στις αγορές και την κρίση χρέους στην ευρωζώνη. Η σύνοδος θα αρχίσει στις 16:00 τοπική ώρα (μεσάνυχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή, ώρα Ελλάδας).





Το θέμα του ελληνικού χρέους και οι ενέργειες της ευρωζώνης για την αντιμετώπιση του προβλήματος εκτιμάται ότι θα απασχολήσουν τους υπουργούς και τους Κεντρικούς Τραπεζίτες.





"Κανείς δεν θέλει να παρατείνεται επ' άπειρον η κρίση", δήλωσε την Παρασκευή ο διευθυντής της Κεντρικής Τράπεζας του Μεξικού Αγκουστίν Κάρστενς. "Είναι βασικό οι ευρωπαϊκές αρχές να θέσουν άμεσα σε εφαρμογή μέτρα οικονομικής πολιτικής που θα αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη. Έτσι θα δωθεί μια θετική ώθηση καθώς οι επιχειρήσεις θα ενδιαφέρονται να επενδύσουν, τα νοικοκυριά θα αυξήσουν τις δαπάνες τους και οι επενδυτές θα ξαναβρούν το ενδιαφέρον τους για το ευρωπαϊκό δημόσιο χρέος", πρόσθεσε.





Οι αντιπροσωπείες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των τριών χωρών της ευρωζώνης που μετέχουν στην G20 (Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία) αναμένεται ότι θα διαβεβαιώσουν τους εταίρους τους πως θα ενισχύσουν την "άμυνά" τους απέναντι στην επέκταση της κρίσης.





Οι υπουργοί όλων των χωρών κάνουν λόγο για ένα "τείχος ασφαλείας". Όμως, από αυτήν την άποψη, το χρονικό διάστημα στο οποίο πραγματοποιείται αυτή η σύνοδος της G20 δεν είναι το ιδανικότερο: θα ακολουθήσει η σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 1 και 2 Μαρτίου, η οποία θα πρέπει να καθορίσει το μέγεθος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) που θα τεθεί σε λειτουργία τον προσεχή Ιούλιο.





Ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, ο Μεξικανός Άνχελ Γκουρία, εξέφρασε τη λύπη του για την καθυστέρηση αυτή. "Λένε ότι το τείχος ασφαλείας θα έχει τελειώσει τον Μάρτιο. Όμως απέχουμε μόλις λίγες ημέρες από τον Μάρτιο. Καθημερινά, το κόστος της ανασφάλειας και της αναποφασιστικότητας είναι τεράστιο", είπε σήμερα.





Το κείμενο των αποφάσεων που θα ληφθούν στη σύνοδο αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα αύριο Κυριακή στις 16:30, τοπική ώρα (00:30 της Δευτέρας, ώρα Ελλάδας).
newscode.gr


ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment