Saturday, February 11, 2012

Με θανατική ποινή κινδυνεύει Σαουδάραβας για βλάσφημα tweets

http://www.newsbeast.gr/files/temp/31583F6C74D942515A76B50FD6C2F303.jpgΘύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν οι αναρτήσεις για τον προφήτη Μωάμεθ...


Η κυβέρνηση της Μαλαισίας επιβεβαίωσε τη σύλληψη του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Hamza Kashgari. Άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο έκδοσης του στη Σαουδική Αραβία.







Ο Hamza Kashgari είχε αναρτήσει τρία όχι απαραίτητα προσβλητικά αλλά οπωσδήποτε αμφιλεγόμενα tweets αναφερόμενα στον προφήτη Μωάμεθ και τον επερχόμενο εορτασμό των γενεθλίων του. Το γεγονός ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στη χώρα του και παρά τη δημόσια απολογία του, ζητήθηκε η σύλληψη και εκτέλεση του.





Στην προσπάθεια του να γλυτώσει, κατευθύνθηκε προς τη Νέα Ζηλανδία προκειμένου να ζητήσει άσυλο. Στη διαδρομή προς τη χώρα αυτή όμως, σταμάτησε στη Μαλαισία όπου και συνελήφθη. Το αν πράγματι θα εκδοθεί στη Σαουδική Αραβία είναι ασαφές θεωρείται όμως πολύ πιθανό.





Σε αντίθεση με την Ελλάδα στην οποία η βλασφημία τιμωρείται με φυλάκιση μόνο δύο ετών (198 Π.Κ.), στη Σαουδική Αραβία τα πράγματα είναι πολύ πιο αυστηρά. Εκεί η η προσβολή των θείων μπορεί να επισύρει μέχρι και την θανατική ποινή.

24wro

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment