Tuesday, March 20, 2012

Χάθηκαν 10 δισ. ευρώ! - Νέες μειώσεις ως 12% στους μισθούς

Μόνο να οργιστεί μπορεί κανείς διαβάζοντας την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας που
αποδεικνύει ότι 10 εκατομμύρια Έλληνες πληρώνουν φόρους ... για το τίποτα.



Με το ένα στα τρία ευρώ που θα έπρεπε να εισπράττει το κράτος να ... χάνεται στο δρόμο τα συνήθη υποζύγια καλούνται να πληρώσουν και νέους φόρους ενώ στο όνομα της ανταγωνιστικότητας θα έρθουν και νέες περικοπές στους μισθούς.

Τα στοιχεία της ΤτΕ είναι αποκαλυπτικά για το ότι η οικονομία έχει μπει σε φαύλο κύκλο.



Λόγω των μειώσεων και της πτώσης του τζίρου έχουν χαθεί από τα κρατικά ταμεία τουλάχιστον 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ, χρήματα τα οποία θα μπορούσαν να ανακουφίσουν τους φορολογούμενους που θα κληθούν να τα πληρώσουν.



Οι ίδιοι φορολογούμενοι όμως θα κληθούν να πληρώσουν άλλα 9,8 δισεκατομμύρια τα οποία επίσης ... χάθηκαν στο δρόμο λόγω φοροδιαφυγής και μόνο σε επίπεδο ΦΠΑ από τους γνωστούς μπαταχτσήδες δηλαδή που δεν κόβουν αποδείξεις και δεν εμφανίζουν τα αντίστοιχα έσοδα.



Κάπως έτσι έρχονται φόροι επί φόρων και μάλιστα σε μια στιγμή που οι μειώσεις μισθών ήδη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έχουν ξεπεράσει το 30%.



Μπήκε εδώ όμως ένα τέλος στις μειώσεις;



Όχι λέει η Τράπεζα της Ελλάδος, οι αυξήσεις των προηγούμενων ετών ήταν υπέρογκες και έτσι για να επανέλθει η σταθερότητα στις επιχειρήσεις που έδωσα τις αυξήσεις και βλέπουν τώρα τις πωλήσεις τους να μειώνονται θα πρέπει να γίνουν μέσα στην επόμενη διετία 2012-2014 μειώσεις μισθών από 11,8% έως 12,6% ώστε να επανέλθει η ... ανταγωνιστικότητα!






ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment