Thursday, March 15, 2012

10 στιλιστικές υποσχέσεις για το 2012


Είσαι αποφασισμένος ότι φέτος θα ξεκινήσεις γυμναστήριο, θα κόψεις το κάπνισμα, θα αρχίσεις να αποταμιεύεις.
Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε πως αυτά και άλλα δύσκολα στην εφαρμογή πλάνα είχες στο πρόγραμμά σου και πέρσι και κατά πάσα πιθανότητα θα έχεις και του χρόνου, καθώς αυτές οι αποφάσεις συνήθως εγκαταλείπονται γύρω στις 20 του Φλεβάρη. Οι παρακάτω 10 υποσχέσεις σχετικά με το στιλ σου, όμως, δεν πρέπει να περάσουν στη λήθη. Αυτό το κείμενο δεν πρέπει να περάσει στον πάτο των bookmarks σου. Γιατί σε αντίθεση με τις άλλες, τις μεγάλες υποσχέσεις, αυτές είναι εύκολες στο να της τηρήσεις. Και μπορεί να μη σε κάνουν επί της ουσίας καλύτερο άνθρωπο, θα σε κάνουν όμως να φαίνεσαι καλύτερος άνθρωπος. Ή, τουλάχιστον, κομψότερος.

Υπόσχεση 1: Θα ξεφορτωθώ ό,τι δεν φόρεσα μέσα στο 2011

Το παντελόνι που πρέπει να χάσεις 5 κιλά για να κουμπώσει, το πουλόβερ που ελπίζεις πως θα ξαναέρθει στη μόδα, το πουκάμισο που είναι ακόμη με την ετικέτα. Αν αυτά τα ρούχα δεν σου φάνηκαν ελκυστικά ούτε μια φορά μέσα στο 2011, τι σε κάνει να πιστεύεις  ότι έχουν τύχη να φορεθούν μέσα στο 2012; Όσο δίνεις δεύτερη ευκαιρία σε ρούχα που δεν φοράς, χάνεις την ευκαιρία να ξεκαθαρίσεις το χάος της ντουλάπας σου και να την δεις όπως πραγματικά είναι. Χάρισε τα ρούχα που τόσο καιρό πιάνουν χώρο, μείνε με εκείνα που φοράς συχνά και τότε θα μπορέσεις να καταλάβεις το μέγεθος της γκαρνταρόμπας σου και να εντοπίσεις τις πιθανές ελλείψεις της.

Υπόσχεση 2: Θα κάνω αποτοξίνωση από τα φτηνά ρούχα

Αν μετά από κάθε βόλτα στα μαγαζιά καταλήγεις με 2-3 σακούλες από τα γνωστά οικονομικά brands, ήρθε η ώρα να κάνεις καταναλωτικό detox. Το να γεμίζεις ασφυκτικά τη ντουλάπα σου με ρούχα με ημερομηνία λήξης τελικά δεν ωφελεί ούτε εσένα, ούτε το στιλ σου, ούτε το πορτοφόλι σου. Την επόμενη φορά που θα φτάσεις παρορμητικά στο ταμείο με ένα ακόμη καρό πουκάμισο (γιατί «έλα μωρέ, τσάμπα είναι»), βάλε αυτά τα χρήματα στην άκρη. Επανέλαβε την άσκηση αυτοσυγκράτησης μερικές φορές ακόμη. Τα χρήματα που θα μαζευτούν αφενός θα σε εκπλήξουν, αφετέρου μπορείς να τα επενδύσεις σε εκείνο το πιο ακριβό κομμάτι που καιρό είχες βάλει στο μάτι αλλά θεωρούσες εκτός του budget σου.

Υπόσχεση 3: Θα σοβαρευτώ με τα αξεσουάρ μου

Από κάποια ηλικία και μετά δεν υπάρχει δικαιολογία για να κυκλοφορείς με το φθαρμένο  O’Neil πορτοφόλι που έχεις από το λύκειο. Το ίδιο ισχύει για το εφηβικό σακίδιο μέσα στο οποίο κουβαλάς το laptop σου, τα συνθετικά κασκόλ, τις ζώνες από δερματίνη και τις πολυεστέρ γραβάτες σου. Η στιλιστική ενηλικίωση δεν έρχεται όταν ένας άντρας φοράει κοστούμι, αλλά όταν συνειδητοποιεί πως οι γύρω του τον κρίνουν από τις λεπτομέρειες στο καθημερινό του ντύσιμο. Φρόντισε ώστε αυτές οι λεπτομέρειες να μη σε εκθέτουν.

Υπόσχεση 4: Θα περιποιούμαι τα παπούτσια μου



Δεν φταίει η κρίση, οι περικοπές στο μισθό σου και η Τρόικα για τη θλιβερή όψη της παπουτσοθήκης σου. Ναι, θα ήταν ωραία να μπορούσες να ανανεώνεις το περιεχόμενό της ξανά και ξανά, όμως για το γεγονός πως όλα μοιάζουν για πέταμα φταις αποκλειστικά εσύ. Προφανώς και θα θες καινούργια παπούτσια αν τα sneaker σου έχουν πάνω  λάσπη του 2011, αν τα λουστρίνια σου είναι θαμπά και τα σουεντ μοκασίνια σου έχουν γίνει πουά από λεκέδες. Τα παπούτσια θέλουν φροντίδα και συντήρηση ώστε να μη φτάνει η ώρα της αντικατάστασης σε λιγότερο από ένα χρόνο. Καθάριζε τα όλα μια φορά στο τόσο, γυάλιζε τα καλά σου ζευγάρια  και βάζε τα σε καλαπόδια ώστε να μη χάνουν το σχήμα τους. Έτσι όχι μόνο θα επιμηκύνεις το χρόνο ζωής τους αλλά θα είσαι και περήφανος κάθε φορά που τα φοράς.

Υπόσχεση 5: Θα ανανεώσω τα βασικά μου κομμάτια



Τα βασικά σου ρούχα, εσώρουχα και αξεσουάρ πρέπει να βρίσκονται πάντα σε άριστη κατάσταση και να ανανεώνονται όσο το δυνατόν συχνότερα. No wonder που η διάθεσή σου είναι πεσμένη αν το λάστιχο στο μποξεράκι σου είναι ξεχειλωμένο, οι κάλτσες σου τρύπιες και το λευκό σου πουκάμισο υποκίτρινο. Κάνε σταδιακό update σε όλα εκείνα τα κομμάτια που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της γκαρνταρόμπας σου.

Υπόσχεση 6: Θα φοράω τζιν λιγότερο συχνά



Κανείς δεν διαφωνεί πως είναι το τέλειο ρούχο. Είναι cool, είναι άνετο, συνδυάζεται με όλα και – ας μην κοροϊδευόμαστε - στη χώρα που ζούμε, είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που το dress code απαιτεί κάτι παραπάνω από αυτό. Δεν βαρέθηκες όμως να σε βλέπεις με τζιν; 9 στους 10 έλληνες ξεκινάνε κάθε πρωί να ντυθούν φορώντας πρώτα το τζιν τους. Ο ένας που απομένει είναι εκείνος που επιλέγει να φορέσει κάτι άλλο, π.χ. ένα μαύρο βαμβακερό, ένα μπεζ khakis ή ένα γκρι μάλλινο παντελόνι. Και είναι εκείνος που δείχνει πιο περιποιημένος, πιο στιλιστικά ενημερωμένος και εντελώς διαφορετικός από υπόλοιπους 9.

Υπόσχεση 7: Θα ντύνομαι σωστά για την ηλικία μου και το σώμα μου

Δεν θα αναλύσουμε εδώ τι ταιριάζει σε κάθε ηλικία και κάθε σωματότυπο. Αφενός γιατί τα έχουμε ξαναπεί, αφετέρου γιατί αυτό ακριβώς είναι το φετινό σου challenge: να βρεις τα ιδανικά ρούχα για σένα, διαμορφώνοντας ένα στιλ που συνάδει με τα κιλά σου, τα cm σου και την ημερομηνία γέννησής σου (hint: τα baggy παντελόνια επιτρέπονται μόνο σε όποιον έχει γεννηθεί μετά το 1994. Και στον Eminem. Σε κανέναν άλλο). Παρατήρησε κάποιον στον περίγυρό σου που θεωρείς καλοντυμένο, δανείσου στοιχεία από το στιλ των επωνύμων και πάρε μαζί σου στα επόμενα ψώνια σου μια φίλη που εμπιστεύεσαι πως θα σου πει την αλήθεια – όσο σκληρή και αν είναι.

Υπόσχεση 8: Θα πάρω ενδυματολογικά ρίσκα

Σε αντίθεση με τις γυναίκες, οι άντρες δεν δοκιμάζουν συχνά αλλαγές στο στιλ τους. Για την ακρίβεια, μπορούν να περάσουν μια ολόκληρη ζωή αγοράζοντας τα ίδια ρούχα στο repeat. Κάποιοι το αποκαλούν κατασταλαγμένο στιλ. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όμως, είναι απλά φόβος απέναντι στους στιλιστικούς πειραματισμούς. Δεν σου προτείνουμε να βγεις τώρα και να αγοράσεις ρούχα που πιθανόν να μη φορέσεις ποτέ. Μπορείς όμως να ξεκινήσεις δοκιμάζοντας κομμάτια που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα πλησίαζες καν μέσα στο μαγαζί. Ρούχα σε έντονες αποχρώσεις. Skinny παντελόνια. Ένα γιλέκο. Ένα καπέλο. Ένα ριγέ σακάκι. Ένα ζευγάρι τιράντες. Οτιδήποτε δεν είχες σκεφτεί πως μπορείς να φορέσεις μέχρι σήμερα. Μην ανησυχείς τι θα σκεφτούν οι άλλοι. Κοιτάξου καλά στον καθρέφτη. Αν σου αρέσει εσένα η νέα σου εικόνα, θα αρέσει και σε εκείνους.

Υπόσχεση 9: Θα ανακαλύψω καινούργια brands που μου ταιριάζουν

Προφανώς αυτό δεν θα συμβεί διαβάζοντας περιοδικά και sites (και να σου πούμε εμείς τώρα 5 ονόματα, σάμπως θα τα συγκρατήσεις για πάνω από 30’’;) αλλά πρακτικά, δοκιμάζοντας πάνω σου νέες μάρκες που περιμένουν να τις ανακαλύψεις. Ξεκίνα να μπαίνεις σε περισσότερα μαγαζιά αντί μόνο στο αγαπημένο σου και δοκίμασε ρούχα από πολλές διαφορετικές εταιρίες, μέχρι να βρεις εκείνες που θα έχουν σωστή εφαρμογή στο σώμα σου και θα ανταποκρίνονται στο προσωπικό σου γούστο.

Υπόσχεση 10: Θα φοράω τα ρούχα του γυμναστηρίου μόνο στο γυμναστήριο 



Αν νομίζεις πως αυτό είναι αυτονόητο, κάνε μια βόλτα από τα μπαρ του κέντρου να το διαπιστώσεις και μόνος σου. Θα δεις αρκετούς τύπους με φόρμα και αθλητικά να πίνουν το ποτό τους λες και κάνουν διάλειμμα από το 3ο σετ κοιλιακών και ετοιμάζονται να ανέβουν στο ελλειπτικό. Πιθανόν να είσαι εσύ αυτός ο τύπος. Δεν πειράζει. Όλοι κάποτε χαλαρώνουμε στιλιστικά και νομίζουμε πως είναι ΟΚ να βγούμε έξω δημοσίως με τα ρούχα που προορίζονται για το γυμναστήριο. Στην πραγματικότητα δεν είναι ΟΚ. Και επειδή κανείς δεν θα βρεθεί να σου το πει, εδώ είμαστε εμείς να στο υπενθυμίζουμε.





oneman.gr



ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
     Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment