Wednesday, March 21, 2012

ΗΠΑ: Θα εξαιρέσουν 11 χώρες από τις πετρελαϊκές κυρώσεις στο Ιράν – Ανάσα για την Ελλάδα


Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον ανακοίνωσε χθες ότι οι ΗΠΑ θα εξαιρέσουν 11 χώρες,
συμπεριλαμβανομένων μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ιαπωνίας, από τις νέες κυρώσεις που επιβάλλονται κατά οικονομικών θεσμών που....





εισάγουν ιρανικό πετρέλαιο. Η εξαίρεση αυτή - ανανεώσιμης διάρκειας 180 ημερών- αφορά κυρίως τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ιαπωνία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της κας Κλίντον, η οποία υπογραμμίζει ότι αυτές οι 11 χώρες έχουν μειώσει σημαντικά τον όγκο των εισαγωγών τους σε ιρανικό πετρέλαιο.

Νέος νόμος των ΗΠΑ, ο οποίος πρόκειται σύντομα να τεθεί σε ισχύ, απειλεί με κυρώσεις τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που έχουν σχέσεις με την Κεντρική Τράπεζα του Ιράν, η οποία διαχειρίζεται γενικά το εμπόριο του πετρελαίου.

«Τα μέτρα που ελήφθησαν από τις χώρες αυτές δεν ήταν εύκολα», υπογράμμισε η Κλίντον. «Έπρεπε να επανεξετάσουν τις ενεργειακές ανάγκες τους σε μια κρίσιμη στιγμή για την παγκόσμια οικονομία και να βρουν γρήγορα εναλλακτικές λύσεις για το ιρανικό πετρέλαιο», προσθέτει.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι χώρες που εξαιρούνται από τις κυρώσεις είναι η Γερμανία, το Βέλγιο, η Ισπανία, η Γαλλία, η Βρετανία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ιαπωνία, η Ολλανδία, η Πολωνία και η Τσεχική Δημοκρατία. Συνολικά 23 χώρες στον κόσμο εισάγουν ιρανικό πετρέλαιο, δήλωσε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Μεταξύ των υπόλοιπων 12 χωρών που εισάγουν ιρανικό πετρέλαιο είναι η Ινδία, η Κίνα και η Νότια Κορέα.


ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment