Wednesday, March 21, 2012

Σε κρίσιμη κατάσταση 17χρονη με γρίπη H3N2

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αγία Όλγα ένα κορίτσι 17 ετών γεωργιανής καταγωγής
με τον ιό της γρίπης Η3Ν2 που είναι σύμφωνα με τους ειδικούς του ΚΕΕΛΠΝΟ ο κλασικός ιός της γρίπης.

Το νεαρό κορίτσι νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ...

και οι γιατροί κάνουν ότι μπορούν για να την κρατήσουν στη ζωή. Και αυτό επειδή η άτυχη μαθήτρια εμφάνισε σοβαρές επιπλοκές λόγω της επιλοίμωξης που προκάλεσε ο σταφυλόκοκκος που είχε.

Αποτέλεσμα είναι ο ιός να της έχει προκαλέσει σοβαρές βλάβες σε βασικά ζωτικά όργανα τα οποία με δυσκολία μπορούν να επαναφέρουν οι γιατροί.

Η ομάδα που την έχει αναλάβει επιχειρεί να την κρατήσει στη ζωή με ισχυρή αντιβίωση αλλά και άλλα ισχυρά φαρμακευτικά σχήματα και ευελπιστεί ότι λόγω του νεαρού της ηλικίας της θα τα καταφέρει.

Να σημειωθεί ότι το 17χρονο κορίτσι νοσηλεύεται από τις 2 Μαρτίου στο Νοσοκομείο Αγία Όλγα και τα τελευταία 24ωρα εμφάνισε κάμψη στην κατάσταση της υγείας της.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο iatropedia.gr ο Σπύρος Σαπουνάς γιατρός του ΚΕΕΛΠΝΟ: "πρόκειται για την κλασική εποχική γρίπη και όχι για τον μεταλλαγμένο ιό. Το επιβεβαιώσαμε και εργαστηριακά ότι είναι η γρίπη τύπου Α υπότυπος Η3Ν2".

Μέχρι σήμερα 90 άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από τον ιό της γρίπης χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ενώ 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

iatropedia



ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment