Saturday, March 24, 2012

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τη δολοφονία 17 αμάχων


Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τη δολοφονία 17 αμάχων
Δέκα επτά σημεία θα έχει το κατηγορητήριο τέλεσης φόνων, που τις επόμενες ώρες...



θα απαγγελθεί επίσημα εναντίον του 38χρονου αμερικανού επιλοχία Ρόμπερτ Μπέιλς, ύποπτου για τη δολοφονία 17 αφγανών χωρικών (ανάμεσά τους εννέα παιδιών και τριών γυναικών, σε δύο διαφορετικά χωριά της επαρχίας Κανταχάρ), σύμφωνα με το Reuters.



Ο Τζον Χένρι Μπράουν, ο συνήγορος του Μπέιλς, αναφέρθηκε μιλώντας σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS στο ενδεχόμενο «να χρησιμοποιηθεί η διανοητική κατάσταση του πελάτη του, την ώρα των επίδικων γεγονότων, ως μέσον υπεράσπισής του».



Τόνισε, ακόμα, ότι δεν έχουν βρεθεί τα δακτυλικά αποτυπώματα του πελάτη του, ούτε βιολογικό υλικό του, άρα δυσχεραίνεται η προσπάθεια της κατηγορούσας αρχής.



Από την πλευρά της, η κατηγορούσα αρχή έδωσε τη διαβεβαίωση ότι στην αρχική φάση της ακροαματικής διαδικασίας η υπερασπιστική ομάδα του Μπέιλς θα έχει την ευχέρεια να ενημερωθεί πάνω στο σύνολο των επιβαρυντικών στοιχείων, που θα εγερθούν.



«Ο επιλοχίας Μπέιλς δεν θυμάται τα γεγονότα της νύκτας της 11ης Μαρτίου, για τα οποία κατηγορείται» δήλωσε ο συνήγορός του Τζον Χένρι Μπράουν, αφού συναντήθηκε προ ημερών μαζί του, στη φυλακή του Φορτ Λέβενγουερθ.



«Θυμάται την αρχή της βραδιάς και ό,τι ακολούθησε τα γεγονότα, αλλά δεν θυμάται, τι συνέβη ανάμεσα στα δύο αυτά χρονικά σημεία» δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS ο Τζον Χένρι Μπράουν.



Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ανάκρισης, ο Μπέιλς είναι πιθανόν να είχε καταναλώσει αλκοόλ και αυτό να έπαιξε κάποιον ρόλο στο δολοφονικό αμόκ.



Αλλά, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, δεν βρισκόταν σε κατάσταση μέθης. «Είπε ότι είχε πιει λίγες γουλιές από κάτι, αλλά δεν ήπιε ολόκληρο ποτήρι» δήλωσε ο συνήγορος.



Η σύζυγος του επιλοχία, Κέριλιν Μπέιλς, δήλωσε απ την πλευρά της ότι, δε γνωρίζει τι συνέβη στο Αφγανιστάν, ότι αγαπά πάρα πολύ τον σύζυγό της, ότι οι σκέψεις στρέφονται προς τις οικογένειες των θυμάτων.



«Και εγώ η ίδια θέλω να μάθω τι συνέβη. Θέλω να μάθω, πώς μπόρεσε να γίνει αυτό. Η οικογένειά μας δεν έχει άλλες πληροφορίες από αυτές που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο. Ό,τι έχει γίνει γνωστό, δεν αντιπροσωπεύει τον χαρακτήρα του ανθρώπου, που αγαπώ και θαυμάζω» λέει η σχετική ανακοίνωση για τα ΜΜΕ, η οποία εκδόθηκε από το δικηγορικό γραφείο του Λανς Ρόουζεν στο Σιατλ.

24wro


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment