Friday, March 16, 2012

2012: Η χρονιά των ultrabooks






Ο λεπτότερος στον κόσμο φορητός από την Acer και ένας από την Intel που θα ελέγχεται με χειρονομίες.








Το 2012 θα είναι η εποχή των πολύ λεπτών φορητών υπολογιστών, των ultrabooks, όπως διαγράφονται οι φετινές τάσεις στο «βαρόμετρο» της παγκόσμιας αγοράς, τη διεθνή έκθεση ηλεκτρονικών καταναλωτικών «γκάτζετ» CES στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ.

H ταϊβανέζικη εταιρεία Acer παρουσίασε τον λεπτότερο φορητό υπολογιστή στον κόσμο, το Aspire S5, που έχει πάχος μόλις 15 χιλιοστών στο παχύτερο σημείο του, κερδίζοντας έτσι τα πρωτεία από το MacBook Air της Apple, που είναι κατά δύο χιλιοστά πιο παχύ.

Το μηχάνημα της Acer, που ενεργοποιείται σε μόλις ενάμιση δευτερόλεπτο, είναι το πρώτο από τουλάχιστον 75 μοντέλα ultrabooks, τα οποία αναμένεται να βγουν στην αγορά φέτος από διάφορους κατασκευαστές. Τα ultrabooks, ως κατηγορία υπολογιστών, θεωρούνται ανταγωνιστικοί των ταμπλετών (tablet PCs), όπως το iPad.

To Acer S5 ζυγίζει περίπου 1,35 κιλά και η μπαταρία του, σύμφωνα με την εταιρία, μπορεί να κρατήσει για εβδομάδες χωρίς επαναφόρτιση. Διαθέτει οθόνη LCD 13,3 ιντσών, εξωτερικό από κράμα μαγνησίου-αλουμινίου και πολύ γρήγορη θύρα μεταφοράς δεδομένων Thunderbolt.

Το μηχάνημα, που επιτρέπει πρόσβαση σε αυτό από «έξυπνο» κινητό, εργάζεται με επεξεργαστή Intel, ενώ διαθέτει θύρες για κάρτα SSD, γρήγορη USB 3.0 και ΗDMI. Θα βγει στην αγορά την άνοιξη σε ακόμα άγνωστη τιμή.

Από την πλευρά της, η αμερικανική εταιρεία Intel παρουσίασε ultrabooks που ελέγχονται μόνο με χειρονομίες μέσω ενσωματωμένων αισθητήρων. Παράλληλα, επιτρέπουν στον χρήστη να κάνει αγορές με πιστωτική κάρτα, περνώντας απλώς την κάρτα πάνω από το ultrabook, καθώς το μηχάνημα διαθέτει τη νέα τεχνολογία «επικοινωνίας εγγύς πεδίου», απαλλάσσοντας έτσι τον χρήστη από την υποχρέωση να πληκτρολογεί τα στοιχεία της κάρτας του στην οθόνη.

Τα νέα ultrabooks συνοδεύονται από ειδική αντικλεπτική τεχνολογία. Ακόμα, η Intel προχωρά σε συνεργασία με την εταιρία Nuance, που ανέπτυξε το λογισμικό αναγνώρισης και δημιουργίας φωνής Siri για λογαριασμό της Apple.

Όπως έκανε γνωστό η εταιρεία, θα ξεκινήσει μεγάλη σχετική διαφημιστική καμπάνια από τον Απρίλιο. Στόχος της είναι να προωθήσει την ιδέα των νέας γενιάς ultrabooks που θα ελέγχονται εξ αποστάσεως, μέσω χειρονομιών ή φωνής, ενώ απώτερος στόχος της είναι οι φορητοί υπολογιστές να προσφέρουν και «ζωντανή» μετάφραση.



www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ











ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment