Thursday, March 29, 2012

Ήπια ανοδικές οι τουριστικές ροές προς την Ελλάδα το 2012


Ψήφο εμπιστοσύνης στον ελληνικό τουρισμό έδωσε ο γενικός... γραμματέας του
Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ) Ταλέμπ Ριφάι, από το βήμα της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνο, με αφορμή την επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα.



Ο κ. Ριφάι εκτίμησε ότι σε αυτήν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο τουρισμός στην Ελλάδα θα κινηθεί σε ήπια ανοδική τροχιά, ακολουθώντας έτσι την τάση τής Ευρώπης, η οποία κατά τον κ. Ριφάι θα σημειώσει άνοδο στις τουριστικές της αφίξεις λίγο πάνω από το 3%.



Αφού εξήρε τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας και του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για τον εξορθολογισμό της διαδικασίας εισόδου των τουριστών εκτός συνθήκης Σέγκεν, ο κ. Ριφάι επισήμανε για μια ακόμη φορά ότι ο ελληνικός τουρισμός μπορεί να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για την έξοδο της Ελλάδας από την ελληνική κρίση.



Εστιάζοντας στο ζήτημα της αλλαγής των όρων της συνθήκης της Σέγκεν ο κ. Ριφάι εξήγησε ότι η Ελλάδα κατάφερε να αναδείξει ένα τόσο σημαντικό θέμα στη διεθνή κοινότητα και μάλιστα, όπως είπε, υπάρχουν βάσιμες ελπίδες για ευόδωση των αιτημάτων, γεγονός που θα βοηθήσει ολόκληρη την παγκόσμια τουριστική κοινότητα. Προς επίρρωση τούτου, ο κ. Γερουλάνος υπενθύμισε ότι η Ελλάδα, θα προεδρεύσει της Ευρώπης για τον επόμενο μήνα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού και θα θέσει για μια ακόμη φορά το ζήτημα της Σέγκεν στα διεθνή φορά.



Ο τουρισμός είναι ένας τομέας στην παγκόσμια οικονομία που τρέχει με σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης 4,4%, ενώ στην Ευρώπη πέρυσι κινήθηκε με αύξηση 6%. Από το περίπου ένα δισεκατομμύριο τουρίστες που ταξιδεύουν παγκοσμίως, οι μισοί, τουλάχιστον, εκτιμάται ότι θα "κατακλύσουν" φέτος την Ευρώπη.



Νωρίτερα, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος επισκέφτηκε μαζί με τον γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Ταλέμπ Ριφάι, τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.



Ο κ. Γερουλάνος τόνισε στο ΑΜΠΕ, ότι στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό έγινε εκτενής ενημέρωση για το ζήτημα της βίζας και των πρωτοβουλιών που παίρνει η χώρα για το θέμα αυτό. Είναι πολύ σημαντικό, όπως είπε ο κ. Γερουλάνος, να γίνει σαφές ότι η διευκόλυνση των διαδικασιών εισόδου των ταξιδιωτών εκτός των χωρών της συνθήκης Σέγκεν δεν συνδέονται με την αύξηση της παράνομης μετανάστευσης. Αντιθέτως, τα οφέλη από την αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα, που σίγουρα θα επιτευχθεί από την αλλαγή του υπάρχοντος καθεστώτος, θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για τον ελληνικό τουρισμό, τόσο σε επίπεδο αφίξεων και εσόδων, αλλά και στην αύξηση της απασχόλησης.





ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment