Wednesday, March 28, 2012

Τα 25 ανερχόμενα ταλέντα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου






Ποιοι θα πρωταγωνιστήσουν μέσα στο 2012

Οι ποδοσφαιριστές που ακολουθούν έχουν τη δυνατότητα να κλέψουν φέτος τη παράσταση και να καθιερωθούν ανάμεσα στα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.






Ορισμένοι αγωνίζονται ήδη στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου και απλά περιμένουμε να μας μαγέψουν με τις ικανότητές τους. Άλλοι, έχουν κλέψει τις εντυπώσεις των μεγάλων συλλόγων και εμείς ανυπομονούμε να τους δούμε να αγωνίζονται σε υψηλότερο επίπεδο.



Όπως και να 'χει, πρόκειται τα ταλέντα της εποχής μας και τους «αστέρες» του μέλλοντος.









Ρομέλου Λουκάκου







Ο 21χρονος Βέλγος αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από την ομάδα της Τσέλσι ως το μεγαλύτερο ανερχόμενο ταλέντο του συλλόγου. Ο Λουκάκου δεν κατάφερε να καθιερωθεί στη βασική ενδεκάδα και μέτρα ελάχιστο χρόνο συμμετοχής. Ωστόσο, ο προπονητής του πιστεύει οτι πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για να χαράξει το όνομα του στη λίστα των καλύτερων επιθετικών. Πολλοί τον χαρακτηρίζουν ως τον επόμενο Ντιντιέ Ντρογμπά της Τσέλσι.



Τέο Γουόλκοτ







Ο 22χρονος Άγγλος δεν έχει καταφέρει ακόμα να ξεδιπλώσει όλες του τις ικανότητες στον αγωνιστικό χώρο. Μετρά αρκετούς τραυματισμούς, αλλά τελευταία έχει δείξει οτι ανεβάζει ρυθμούς. Πέρσι πέτυχε οχτώ γκολ με τη φανέλα της Άρσεναλ και μοίρασε 13 ασίστ. Η δυνατότητα του νεαρού άσου να τελειώνει τις φάσεις, καθώς και οι ακριβείς σέντρες του, είναι τα στοιχεία που καθιστούν τον Γουόλκοτ ένα απ' τα μεγαλύτερα ανερχόμενα ονόματα.



Σέζαρ Ασπιλικουέτα







Ο Ισπανός δεξιός αμυντικός της Μαρσέιγ βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα αρκετών ομάδων, όπως π.χ. της Τσέλσι. Δεν είναι καθόλου τυχαίο αυτό, καθώς έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ισπανικού ποδοσφαίρου.



Τιάγκο Αλκάνταρα







Μπορεί ο Σεσκ Φάμπρεγκας να αποτελεί τη πρώτη επιλογή του Γκουαρντιόλα για τη θέση του αμυντικού μέσου, ωστόσο ο 20χρονος Ισπανός, Τιάγκο Αλκάνταρα, συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα ταλέντα των «μπλαουγκράνα». Το 2011, με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του, ο νεαρός άσος έθεσε τις βάσεις για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του και επομένως να καθιερωθεί στο βασικό σχήμα της ομάδας του.



Αντρέ Αγιού







Πατώντας στα χνάρια του μεγαλύτερου αδερφού του, ο 22χρονος Γάλλος, μετρά 20 συμμετοχές με την ομάδα της Μασσαλίας, τρία γκολ και πέντε ασίστ. Αν και τη βασική θέση του επιθετικού στη Μαρσέιγ τη κατέχει ο Λοίς Ρεμί, ο μικρός Αντρέ έχει όλα τα στοιχεία για να αναδειχθεί ένας από τους μεγαλύτερους σκόρερ της Γαλλίας.



Κουτίνιο







Ο Φιλίπε Κουτίνιο κατάφερε σε ηλικία 18 χρονών να μετακομίσει στο Μιλάνο, για λογαριασμό της Ίντερ, μίας από τις σπουδαιότερες ομάδες της Ευρώπης. Το ταλέντο του είναι αναμφισβήτητο και οι «νερατζούροι» υπολογίζουν τον νεαρό Βραζιλιάνο ως το επόμενο μεγάλο «δεκαράκι» της ομάδας του Μιλάνο.



Άμπελ Ερνάντεζ







Το όνομα που ακούγεται συνεχώς το τελευταίο διάστημα στο ιταλικό πρωτάθλημα, είναι εκείνο του 21χρονου Ουρουγουανού στράικερ της Παλέρμο, Άμπελ Ερνάντεζ.



Ισαάκ Κουένκα







Ο 20χρονός Ισπανός άσος έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα στις 25 Οκτωβρίου του 2011. Με τον Ντάβιντ Βίγια να χάνει το υπόλοιπο της σεζόν λόγω του βαρύ τραυματισμού του, είναι πολύ πιθανό να δούμε τον Ισαάκ Κουένκα να φοράει φανέλα βασικού στο άμεσο μέλλον.



Σεϊντού Ντούμπια







Ο ποδοσφαιριστής που άφησε άφωνους τόσο τους Ρώσους όσο και την υπόλοιπη Ευρώπη, είναι ο 24χρονος Ιβοριανός, Σεϊντού Ντούμπια. Μετρώντας 29 γκολ με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Ιβοριανός άσος έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της Τσέλσι και άλλων μεγάλων συλλόγων.



Χαβιέ Παστόρε







Αν και 22 χρονών, ο Χαβιέ Παστόρε αποτελεί ήδη ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ο Αργεντινός μέσοεπιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν έχει αφήσει το στίγμα του τόσο στο γαλλικό πρωτάθλημα όσο και στη Serie A με τη φανέλα της Παλέρμο.



Μίραλεμ Πιάνιτς







Ο 21χρονος Βόσνιος μεσοεπιθετικός, ύστερα από μια εντυπωσιακή τριετία στη Λυόν, ήταν ο λόγος για την Ρόμα να σπαταλήσει 11 εκατομμύρια δολάρια για την απόκτησή του. Με τη φανέλα των «τζιαλορόσι» έχει δείξει εντυπωσιακές δυνατότητες και η φήμη του έχει διαδοθεί σε όλη την Ευρώπη.



Γιαν Βερτόνγκεν







Ο 24χρονος Βέλγος είναι ίσως το μεγαλύτερο ταλέντο της ομάδας του Άγιαξ αυτή τη στιγμή και η μεταγραφή του σε ένα μεγαλύτερο σύλλογο δεν αργεί.



Ντάνι Γουέλμπεκ







Ο 21χρονος Βέλγος μετράει φέτος αρκετό χρόνο συμμετοχής με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός οτι η παρουσία του ήταν η αφορμή για να αφήσει ο Φέργκιουσον τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ στον πάγκο. Το 2012 είναι σίγουρα η χρονιά του.



Ντάβιντ Αλάμπα







Σε ηλικία μόλις 19 ετών, ο Αυστριακός Ντάβιντ Αλάμπα αγωνίζεται στη μεγαλύτερη ομάδα της Γερμανίας, τη Μπάγερν Μονάχου. Φόρεσε τη φανέλα του βασικού, όταν ο πολύπειρος Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ τραυματίστηκε και δεν μπορούσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του.



Άντερ Χερέρα







Το μεγαλύτερο ταλέντο της Αθλέτικ Μπιλμπάο ακούει στο όνομα Άντερ Χερέρα. Ο 22χρονος Ισπανός μέσος έχει βοηθήσει σημαντικά την ομάδα του και ελπίζει στο μέλλον να αγωνιστεί σε έναν μεγαλύτερο σύλλογο.



Τζέιμς Ροντρίγκεζ







Ο 20χρονος Κολομβιανός άσος μετράει έξι γκολ και πέντε ασίστ με τη φανέλα της Πόρτο. Στο άμεσο μέλλον ο Τζέιμς Ροντρίγκεζ θα αποτελεί ένα «καυτό» όνομα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.



Ροντρίγκο







Ο 20χρονος Ροντρίγκο, με βραζιλιάνικη και ισπανική υπηκοότητα, μετράει εφτά γκολ με τη φανέλα της Εθνικής Ισπανίας U21 και εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του στην ομάδα της Μπενφίκα.



Ολιβιέρ Ζιρούντ







Αν και είναι λίγο μεγάλος για να θεωρείται ανερχόμενο ταλέντο, ο Ολιβιέρ Ζιρούντ στα 25 του είναι ο πρώτος σκόρερ του γαλλικού πρωταθλήματος με 14 γκολ και κλέβει τις εντυπώσεις.



Φιλ Τζόουνς







Με εντυπωσιακές εμφανίσεις τόσο ως αμυντικός όσο και μέσος, ο 19χρονος Φιλ Τζόουνς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του και την αποδοχή των φιλάθλων.



Τομ Κλέβερλεϊ







Παραμένοντας στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο 22χρονος μέσος Τομ Κλέβερλεϊ συγκαταλέγεται στα ανερχόμενα ταλέντα τόσο του αγγλικού όσο και του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ένας τραυματισμός του στέρησε τη δυνατότητα να δείξει το 100% των δυνατοτήτων του και μέσα στο 2012 είμαστε σίγουροι οτι θα αφήσει το στίγμα του.



Άρον Ράμσεϊ







Ο 21χρονος μέσος της Άρσεναλ επέστρεψε ύστερα από τον βαρύ τραυματισμό του (είχε σπάσει το πόδι του σε αναμέτρηση με την Έβερτον) και ελπίζει το 2012 να βρει και πάλι το καλο εαυτό του.



Όσκαρ







Δεν πρόκειται για τον πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού (προφανώς) αλλά για τον 20χρονο Βραζιλιάνο άσο της Ιντερνατσιονάλ. Ο νεαρός επιθετικός μπορεί να συναγωνιστεί ονόματα, όπως εκείνο του Νεϊμάρ και του Λούκας.



Νεϊμάρ







Τα λόγια για τον 19χρονο επιθετικό της Σάντος είναι περιττά, καθώς το ταλέντο του έχει ήδη αναγνωρισθεί από τη FIFA και συγκεκριμένα με τη βράβευση του για το καλύτερο γκολ της σεζόν. Με την έντονη φημολογία περι συμφωνίας Σάντος - Μπαρτσελόνα η φαντασία μας απλά... οργιάζει!



Ικέρ Μουνιαΐν







Το ταλέντο του 19χρονου Ισπανού επιθετικού της Αθλέτικ Μπιλμπάο είναι αδιαμφισβήτητο και το αποδεικνύει με τις εμφανίσεις του στο ισπανικό πρωτάθλημα. Μάλιστα, δεν φαντάζει καθόλου απίθανο να τον δούμε να αγωνίζεται με τα χρώματα της Εθνικής Ισπανίας στο Euro 2012.





















ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment