Saturday, March 31, 2012

«Αστυνομικό τσουνάμι» με... 35 συλλήψεις! - Ευρωπαϊκή βοήθεια ζητά το Υπουργείο

Σε περισσότερες από χίλιες προσαγωγές έχουν προχωρήσει οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια των τελευταίων επιχειρήσεων στο κέντρο της Αθήνας...


κατά του παρεμπορίου, των ναρκωτικών και της λαθρομετανάστευσης. Από τους 1226 αλλοδαπούς που προσήχθησαν, μόνο οι 35 συνελήφθησαν για μικροαδικήματα και οι 1191 αφέθησαν ελεύθεροι, ελλείψει χώρων κράτησης όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στα τμήματα της περιφέρειας.



Στις ειδικές αυτές επιχειρήσεις της αστυνομίας συμμετέχουν περισσότεροι από 400 αστυνομικοί, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο η ομάδα ΔΙΑΣ θα ενισχυθεί με επιπλέον 200 αστυνομικούς.



Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, τόνισε ότι λίγο πριν ή λίγο μετά το Πάσχα θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει το πρώτο κέντρο φιλοξενίας, χωρίς όμως να έχει διευκρινιστεί το που θα είναι αυτό. Προτεραιότητα του Υπουργείου είναι η δημιουργία των 3 κέντρων φιλοξενίας στην Αττική, τόσο επειδή στο λεκανοπέδιο είναι συσσωρευμένος ο κύριος όγκος των λαθρομεταναστών, όσο και επειδή η ηγεσία του υπουργείου είναι αποφασισμένη να βάλει φρένο στις αντιδράσεις της περιφέρειας.

Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα Καθημερινή, το πρώτο κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών, θα δημιουργηθεί στο ανενεργό στρατόπεδο της Πολεμικής Αεροπορίας στο Κατσιμίδι Αττικής.



Στην υπόλοιπη Ελλάδα όμως δεν έχουν προσδιοριστεί οι χώροι και οι Περιφέρειες αντιδρούν έντονα , ζητώντας παραπάνω χρόνο προκειμένου να διαμορφωθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις χωροθέτησης και λειτουργίας αλλά και να αποφευχθεί η «μετωπική» σύγκρουση με τους κατοίκους των περιοχών που είναι «υποψήφιες».



Ευρωπαϊκή επιχορήγηση για τα στρατόπεδα θα ζητήσει ο Μ. Χρυσοχοϊδης



Το δυσβάσταχτο – για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας - κόστος κατασκευής και λειτουργίας των χώρων κράτησης, είναι ο λόγος που την Δευτέρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να ζητήσει ευρωπαϊκή επιχορήγηση, ώστε τελικά τα στρατόπεδα να μην μείνουν προεκλογικά σχέδια επι χάρτου.


real.gr





ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment