Monday, March 19, 2012

Γαλλία: Σκότωσε 3 μαθητές και έναν καθηγητή στο σχολείο


Σοκ στη Γαλλία μετά τη δολοφονία τριών παιδιών και ενός εκπαιδευτικού από ένοπλο που άνοιξε αδιακρίτως πυρ το πρωί έξω από εβραϊκό κολέγιο, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Οι δολοφονίες στο σχολείο στην Τουλούζη είναι...




μία «εθνική τραγωδία», ανέφερε ο Πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, που έσπευσε στο σημείο λίγο μετά το περιστατικό.

Συσχέτισε ακόμη την υπόθεση με τις ανεξιχνίαστες δολοφονίες τριών στρατιωτικών που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή μιλώντας για ομοιότητες. Τις υποθέσεις έχει αναλάβει η εισαγγελία του Παρισιού στα πλαίσια των αντιτρομοκρατικών αρμοδιοτήτων της.

«Ολόκληρη η Γαλλική Δημοκρατία συγκλονίστηκε από αυτήν την τρομερή τραγωδία» δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος.

Επισήμανε μάλιστα ότι υπάρχουν αξιοσημείωτες ομοιότητες στον τρόπο δράσης στην επίθεση στην Τουλούζη με αυτές την περασμένη εβδομάδα, αν και «θα πρέπει να περιμένουμε την αστυνομία να επιβεβαιώσει την υπόθεση».

Τον αποτροπιασμό του για το περιστατικό εξέφρασε και ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών, Φρανσουά Ολάντ, μιλώντας για «αντισημιτική πράξη που πλήττει τις οικογένειες σε ό,τι έχουν πολυτιμότερο, τα παιδιά τους, και βυθίζει στο πένθος ολόκληρο το έθνος».

Την επίθεση καταδίκασε και η υποψήφια της ακροδεξιάς Μαρίν Λε Πεν η οποία ζήτησε από τις Αρχές «να κάνουν τα πάντα για να εμποδίσουν μία νέα τραγωδία».

Τον αποτροπιασμό του για την επίθεση εξέφρασε το Ισραήλ. Εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε πως η χώρα του έχει εμπιστοσύνη στο Παρίσι «ότι θα ρίξει φως» στην υπόθεση. Επιπλέον, το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Κονγκρέσο ζήτησε από τις γαλλικές Αρχές «να κάνουν τα πάντα» για να εντοπίσουν τον δράστη της επίθεσης. Το έγκλημα καταδίκασε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το πρωί της Δευτέρας, λίγο πριν από τις οκτώ, ένας άνδρας που επέβαινε σε σκούτερ και φορούσε κράνος άνοιξε πυρ έξω από το σχολείο Οζάρ Χατόρα στην Τουλούζη. Ο δράστης ενδέχεται να χρησιμοποίησε δύο όπλα.

Πυροβόλησε εξ επαφής και πολλές φορές τα θύματά του, σκοτώνοντας έναν 30χρονο ραβίνο που δίδασκε στο σχολείο, τους δύο γιους του (3 και 6 ετών) και άλλο ένα αγόρι 8-10 ετών. Ένας 17χρονος τραυματίστηκε σοβαρά.

Μετά την επίθεση αυξήθηκαν τα μέτρα ασφάλειας στα εβραϊκά σχολεία όλης της χώρας, υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας. Σημειώνεται ότι η εβραϊκή κοινότητα της Γαλλίας αριθμεί 500.000 έως 700.000 μέλη και είναι η πολυπληθέστερη στην Ευρώπη.

Την υπόθεση της Τουλούζης έχει αναλάβει στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής της αρμοδιότητας η εισαγγελία του Παρισιού, η οποία θα εξετάσει και δύο περιστατικά τις προηγούμενες κατά τα οποία δολοφονήθηκαν τρεις στρατιωτικοί.

Στο πρώτο δολοφονήθηκε ένας εκτός υπηρεσίας στρατιωτικός ενώ στο άλλο ένας ένοπλος σε μηχανή σκότωσε δύο στρατιώτες και τραυμάτισε σοβαρά έναν τρίτο που βρίσκονταν σε ένα ΑΤΜ. Και στα δύο περαστικά χρησιμοποιήθηκε το ίδιο όπλο.



http://www.trelokouneli.gr/2012/03/3_8036.html






ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment