Saturday, March 10, 2012

Η αυτοδημιούργητη 40άρα στη λίστα του Forbes





Η ιδρύτρια της εταιρείας Spanx Sara Blakley είναι στο πρωτοσέλιδο του τεύχους του
Forbes αυτής της εβδομάδας με τους δισεκατομμυριούχους του κόσμου. Η 41χρονη είναι η νεότερη αυτοδημιούργητη γυναίκα που μπαίνει στη....




λίστα του περιοδικού. Το Forbes αποκαλύπτει πως φοβάται τα ύψη, τις πτήσεις και το να μιλά σε κοινό. Η εταιρεία της εκτιμάται πως έχει αξία περίπου ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Όλα άρχισαν όταν η Blakley ετοιμαζόταν να πάει σε ένα πάρτι και δεν έβρισκε το κατάλληλο εσώρουχο- λαστέξ για να μην φαίνονται σημάδια και ραφές μέσα από το άσπρο της παντελόνι. Πήρε τότε ένα ψαλίδι κι έκοψε τα πόδια από ένα καλσόν. Και η επανάσταση των Spanx άρχισε, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της επιχείρησης.

«Δεν θα εργαζόμουν ποτέ στο χώρο της μόδας ή της ένδυσης. Απλά χρειάστηκα ένα εσώρουχο που δεν υπήρχε», λέει η ίδια.

Για την εκκίνηση της επιχείρησής της επένδυσε όλες της τις οικονομίες και το «στήσιμο» ξεκίνησε στον υπολογιστή μίας φίλης της.

«Η λέξη "Spanx" ήταν αστεία. Έκανε τους ανθρώπους να γελούν, κανείς δεν την ξεχνούσε», λέει η Blakley για το όνομα της διάσημης πια επιχείρησής της.

Όταν η Όπρα είπε στην εκπομπή της πως τα Spanx ήταν το αγαπημένο της προϊόν για το 2000, η επιχείρηση εκτοξεύτηκε.

Τον πρώτο χρόνο η Spanx είχε κέρδη τεσσάρων εκατομμυρίων δολαρίων και το δεύτερο δέκα!

Καθ' όλη της την πορεία η Blakley δεν ξόδεψε τίποτα για διαφήμιση. Αν κρίνει κανείς από το πόση διαφήμιση έχει από τους πελάτες της... μάλλον είναι ένα έξοδο που δεν θα χρειαστεί ποτέ να κάνει.















ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

     Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment