Tuesday, March 20, 2012

Ξάνθη: Πάνω από 400 αιτήσεις για εξωδικαστικό κανονισμών των χρεών

Ξεπερνούν τις 400 οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί στον δικηγορικό σύλλογο
Ξάνθης από υπερχρεωμένα νοικοκυριά που αδυνατούν να... φανούν συνεπή στην αποπληρωμή των οφειλών του προς τα τραπεζικά ιδρύματα.

«Ο κόσμος θέλει να πληρώσει, δεν υπάρχει κάποιος που θέλει να έχει χρέη. Απλά οι αποδοχές έχουν μειωθεί τόσο πολύ που ο κόσμος δεν μπορεί. Γύρω στις 400 αιτήσεις έχουν γίνει για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά στον δικηγορικό σύλλογο Ξάνθης με τις οποίες ζητούν εξωδικαστικό διακανονισμό των χρεών τους»σημειώνει η κα Μαρία Μπούκουρα πρόεδρος του ΙΝΚΑ Ξάνθης, με πέντε από αυτές τις αιτήσεις να έχουν ήδη εκτελεστεί προσκείμενες θετικά προς τους αιτούντες.

Ωστόσο, όπως φαίνεται, παρατηρείται καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση όλων των αιτούντων καθώς ο όγκος των αιτήσεων είναι υπερβολικά μεγάλος. «Επειδή αυτά είναι προγράμματα μέσω ΕΣΠΑ δεν πληρώνουν τίποτα οι αιτούντες, πληρώνονται οι δικηγόροι από το ΕΣΠΑ για την όλη διαδικασία. Απλά είναι πολλές οι αιτήσεις και το σύστημα αδυνατεί να ανταπεξέλθει» εξηγεί η κα Μπούκουρα, τονίζοντας η ίδια παράλληλα πως«από τη στιγμή που οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν πέσει γύρω στο 40-45% θα έπρεπε και τα δάνεια να ακολουθήσουν πτωτική πορεία, δεν μπορεί να μειώνουμε τις αποδοχές τους Έλληνα πολίτη και να κρατάμε ψηλά τις οφειλές του».


thrakitoday.com


ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment