Tuesday, March 20, 2012

Τουλάχιστον 56 νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις



Τουλάχιστον 56 άνθρωποι σκοτώθηκαν... και περίπου 150 τραυματίστηκαν στις
βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα σήμερα σε επτά πόλεις του Ιράκ, παρά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας ενόψει της συνόδου κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου.



Οι επιθέσεις έγιναν ανήμερα της 9ης επετείου της αμερικανικής στρατιωτικής επέμβασης στο Ιράκ και λίγες ημέρες πριν από την σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου στη Βαγδάτη, στις 29 Μαρτίου, η οποία θα είναι πρώτη στη χώρα αυτή από το 1990.



Πολύνεκρη επίθεση σημειώθηκε στην ιερή σιιτική πόλη Κερμπάλα του νοτίου Ιράκ, όπου σε διπλή βομβιστική επίθεση σκοτώθηκαν 13 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 45.



Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη τριών παγιδευμένων αυτοκινήτων στο Κιρκούκ, στο βόρειο Ιράκ, ενώ πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσαν στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι 33 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση που σημειώθηκε κοντά στο αρχηγείο της αστυνομίας.



Στη Μοσούλη, 400 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης, εννέα άνθρωποι, ανάμεσά τους αστυνομικοί και στρατιωτικοί, σκοτώθηκαν. Στην πόλη αυτή σημειώθηκαν δύο εκρήξεις που είχαν στόχο περιπόλους της αστυνομίας, ενώ 32 άνθρωποι συνελήφθησαν.











ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment