Wednesday, March 7, 2012

Γιατρός «έγραψε» 7.000 μέρες αναρρωτικής άδειας!

Γιατρός «έγραψε» 7.000 μέρες αναρρωτικής άδειας!

«Φάμπρικα» ανοίγει τρύπα στα ταμεία του ΙΚΑ στην Κρήτη

Μία απίστευτη «φάμπρικα» φαίνεται πως έχει στηθεί στο ΙΚΑ Ηρακλείου, ανοίγοντας μαύρη τρύπα στα ασφαλιστικά ταμεία. Μετά τα σκάνδαλα με τις μεταμεσονύκτιες αιμοκαθάρσεις, τις εξ αποστάσεως διαγνώσεις και τα φακελάκια, κάποιοι βρήκαν νέο τρόπο να ωφελούνται σε βάρος των κρατικών ταμείων.



Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, γιατροί γράφουν σωρηδόν αναρρωτικές άδειες, κυρίως σε οικονομικούς μετανάστες. Με τον τρόπο αυτό μπορούν και την αποζημίωση από το ΙΚΑ να πάρουν και την άδεια παραμονής τους να ανανεώσουν ως εργαζόμενοι. Την ίδια στιγμή μπορούν να εργαστούν και να πάρουν «μαύρα» και τα χρήματα του ημερομισθίου τους.



Η επιβάρυνση για τα ασφαλιστικά ταμεία είναι τεράστια καθώς από τη μία δίνονται χρήματα σε δήθεν ασθενείς κι από την άλλη στα ασφαλιστικά ταμεία δημιουργείται μία μεγάλη τρύπα, καθώς οι μέρες της αναρρωτικής άδειας εκλαμβάνονται ως μέρες εργάσιμες και πληρώνονται ως τέτοιες, προκειμένου οι οικονομικοί μετανάστες να επιτύχουν την άδεια παραμονής τους.



Χαρακτηριστικό της κομπίνας είναι ότι γιατρός στο Ηράκλειο μέσα σε ένα χρόνο έχει γράψει 7.000 μέρες αναρρωτικής άδειας! Την ίδια στιγμή συγκεκριμένος ξενοδοχοϋπάλληλος πήρε αναρρωτική από την ημέρα λήξης της σύμβασής του με το ξενοδοχείο στο οποίο εργαζόταν ως την ημέρα που ξεκίνησε ξανά τη δουλειά. Αιτία; Μα φυσικά το ότι η αποζημίωση του ΙΚΑ αντιστοιχεί σε ποσό πολύ μεγαλύτερο από το επίδομα ανεργίας.



Στο ΙΚΑ Ηρακλείου και τον ΕΟΠΥΥ γίνονται έρευνες, ενώ δεν αποκλείεται να ζητηθεί και εισαγγελική παρέμβαση.


cretalive



ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment