Saturday, March 17, 2012

7 κόλπα για να προσέχετε τις μερίδες σας



http://www.queen.gr/media/k2/items/cache/38f74aa2b582a924d01f13cd60c8853c_M.jpgΔεν χρειάζεται να κόψετε το φαγητό για να αδυνατίσετε...



απλά να μείνετε εντός πιάτου...

Έχετε αποφασίσει να αρχίσετε να προσέχετε τη διατροφή σας, ώστε να χάσετε τα περιττά κιλά και να μπορείτε να φοράτε τα skinny jeans, τα see-through και τα δαντελωτά τοπ χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος. Σε έναν κόσμο, όμως, που η μακαρονάδα έρχεται σε μια μερίδα που μπορείς να κολυμπήσεις μέσα και τα ορεκτικά στα εστιατόρια σε φουσκώνουν πριν καν δοκιμάσεις το κυρίως, πως μπορείς να μην το παρακάνεις με το φαγητό, πόσο μάλλον να αδυνατίσεις;







Διαβάστε τα παρακάτω κόλπα για το πώς μπορείτε να ελέγχετε τις μερίδες σας (χωρίς μεζούρες, μετρήσεις και άλγεβρα), βάλτε τα στην πράξη και χάστε επιτέλους αυτά τα κιλά χωρίς να στερηθείτε τίποτα.





Σκεφτείτε το πιάτο σας χωρισμένο σε ενότητες: Μπορείτε να γεμίσετε το πιάτο σας, αλλά όχι όπως νομίζετε. Γεμίστε το μισό με λαχανικά χαμηλά σε άμυλο, όπως μπρόκολο, το ένα τέταρτο με ένα τρόφιμο υψηλό σε άμυλο, όπως ψωμί ολικής αλέσεως και το άλλο τέταρτο με πρωτεΐνη χωρίς λιπαρά, όπως ένα ψητό στήθος κοτόπουλου. Είναι μια δοκιμασμένη μέθοδος που πετυχαίνει πάντα.

Αφήστε κάτω τη σακούλα με τα πατατάκια: Όταν η σακούλα μέσα από την οποία τσιμπάτε περιέχει έξι με οχτώ μερίδες (όπως οι περισσότερες), το να τρώτε μέσα από αυτήν είναι η έννοια της διατροφικής καταστροφής. Μετρήστε πόσα από τα πατατάκια ή τα κράκερ που τρώτε συμπληρώνουν μια μερίδα, βάλτε τα στην άκρη, κλείστε την σακούλα και βάλτε την στη θέση που πρέπει. Στο ντουλάπι και όχι στην αγκαλιά σας.

Ετοιμάστε τη μερίδα σας από πριν: Μόλις γυρίσετε σπίτι από το σούπερ μάρκετ, φροντίστε να φτιάξετε εκείνη την ώρα τις μερίδες των τροφίμων, βάζοντας τα λαχανικά, τους ξηρούς καρπούς και ότι άλλο σε ατομικά σακουλάκια. Με αυτόν τον τρόπο θα φτιάξετε τις τέλειες ατομικές μερίδες που θα σας βοηθήσουν να μην το παρακάνετε με το φαγητό, αλλά θα σας γλιτώσουν και πολύ χρόνο μέσα στην εβδομάδα.

Αγοράστε έτοιμες τις μερίδες: Στο σούπερ μάρκετ θα βρείτε τα σνακ που σας αρέσουν συσκευασμένα σε ατομικές μερίδες. Μπορεί να σας κοστίσει κάτι παραπάνω, δεν θα κοστίσει όμως στη σιλουέτα σας. Και, φυσικά, φροντίστε να μην φάτε όλες τις μερίδες μαζί.

Αφήστε το πιάτο να κάνει τη δουλειά για εσάς: Σύμφωνα με έρευνες, όταν οι άνθρωποι πάνε να βάλουν την ίδια ποσότητα φαγητού σε μεγάλα και μικρά πιάτα, υπερτιμούν το πόσο πρέπει να βάλουν στα μεγάλα πιάτα και υποτιμούν το πόσο πρέπει να βάλουν στα μικρά. Τα μικρότερα πιάτα θα σας βοηθήσουν να μην το παρακάνετε από την αρχή του γεύματος και να συνεχίσετε έτσι.

Βάλτε περισσότερο από το «καλό» φαΐ στο πιάτο: Αν σας αρέσει να τρώτε πολύ (λογικό), φροντίστε να γεμίζετε το πιάτο σας με τρόφιμα χαμηλά σε λιπαρά, όπως λαχανικά και σαλάτες, ώστε να κρατήσετε υπό έλεγχο τις ποσότητες των άλλων φαγητών. Αντί να σκέφτεστε πόσο δεν πρέπει να φάτε, σκεφτείτε ποια φαγητά μπορείτε να τρώτε σε απεριόριστες ποσότητες, όπως τα χλωρά φασολάκια, το κουνουπίδι, το λάχανο, το μπρόκολο και τα λαχανάκια Βρυξελλών. Έτσι θα φουσκώσετε γρήγορα και θα φάτε λιγότερο από τα «επιζήμια» φαγητά.

Προσθέστε τα έξτρα γαρνιρίσματα πριν το φαγητό: Οι σάλτσες, οι γαρνιτούρες, και η κρέμα, η ζάχαρη ή το γάλα στον καφέ, καταστρέφουν κάθε προσπάθεια να ελέγξουμε τις μερίδες μας και χάνουμε το μέτρο χωρίς να το καταλάβουμε. Γι' αυτό, αντί να προσθέσετε για παράδειγμα τη ζάχαρη στην κούπα αφού έχετε βάλει τον καφέ, κάντε το ανάποδο. Έτσι θα βλέπετε πόσο βάζετε και θα κρατάτε τις ποσότητες υπό έλεγχο.


queen







ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment