Wednesday, March 21, 2012

Μίζες 7 εκατομμυρίων ευρώ σε νοσοκομειακούς γιατρούς!







Πηγάδι χωρίς τέλος δείχνει να είναι το σύστημα Υγείας της χώρας μας
, με τις μίζες, τα φακελάκια και τις δωροδοκίες των γιατρών να προκαλούν πραγματικό ίλιγγο! Η νέα υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας, αφορά σε τεράστιες μίζες νοσκομειακών γιατρών...
οι οποίοι τα "έπαιρναν" από αμερικανική εταιρία ιατρικών μηχανημάτων, προκειμένου να εισηγούνται την αγορά εξοπλισμού από τη συγκεκριμένη φίρμα!



Οι Ελληνικές αρχές θα αποστείλουν άμεσα, σύμφωνα με τον υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο, αίτημα δικαστικής συνδρομής στις ΗΠΑ για το θέμα της δωροδοκίας των γιατρών, κατά την δεκαετία1998 – 2008.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την εταιρεία ιατρικών μηχανημάτων Smith and Nephew, η οποία είχε κατηγορηθεί από την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς για δωροδοκία γιατρών σε δημόσια νοσοκομεία της Ελλάδας και θα πληρώσει πρόστιμο πάνω από 22 εκατομμύρια δολάρια, ως μέρος της συμφωνίας που έκανε με τη SEC και το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης!

Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, η εταιρεία παραδέχθηκε ότι από το 1998 έως και το 2008, ο διανομέας της στην Αθήνα πραγματοποίησε "παράτυπες πληρωμές" ύψους 7,1 εκατομμυρίων ευρώ, για τη δωροδοκία ιατρικού προσωπικού σε ελληνικά νοσοκομεία ώστε να προχωρούν σε παραγγελίες προϊόντων Smith and Nephew.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου σημείωσε ότι έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία κατά παντός υπευθύνου (ύστερα από δημοσιεύματα του Ελεύθερου Τύπου).

Έχει σχηματιστεί επίσης δικογραφία κατά 6 προσώπων για δωροδοκία κατ΄εξακολούθηση σε βάρος του δημοσίου και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Επίσης δικογραφία κατά 4 άλλων προσώπων για δωροδοκία σε βάρος του ελληνικού δημοσίου.


thestival














ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ







ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment