Thursday, March 29, 2012

Τι πρέπει να κάνει η Apple για να γίνει το iPad και πάλι συναρπαστικό;


Πολύς λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό... για το iPad 3. Όμως η νέα κυκλοφορία της
Apple έχει ένα παράδοξο. Είναι το καλύτερο tablet που μπορείτε να αγοράσετε αλλά την ίδια στιγμή...



Δεν πρόκειται να αναφερθούμε στις προδιαγραφές. Αν ρωτήσουμε κάποιον για ποιόν λόγο είναι ενθουσιασμένος με το iPad του, η απάντηση του δεν θα έχει να κάνει με αριθμούς. Το iPad έχει αλλάξει την καθημερινότητα των ανθρώπων επειδή τους έδωσε τη δυνατότητα να βλέπουν και να αγγίζουν πράγματα στην κυριολεξία, όπως ποτέ προηγουμένως



Η Apple όμως χρειάζεται να κάνει κάτι που θα αλλάξει ριζικά το iPad. Χρειάζεται κάτι που θα το κάνει διαφορετικό, καλύτερο σαν προϊόν, παρά απλά πιο αναβαθισμένο και λεπτομερέστερο από τους προκατόχους του. Έτσι σε αυτό το κείμενο γίνεται μια εποικοδομητική κριτική, παρουσιάζοντας μια σειρά από ιδέες που θα κάνουν το νέο iPad να φαίνεται όντως σαν κάτι πραγματικά καινούριο.



Μακράς διάρκειας μπαταρία



Δέκα ώρες διάρκεια δεν είναι καθόλου άσχημα για έναν ισχυρό επεξεργαστή που βρίσκεται πίσω από μία γιγάντια καθαρή και φωτεινή οθόνη. Όμως η συγκεκριμένη επίδοση κατατάσσει το iPad στα gadgets που πρέπει να φορτίζετε τακτικά. Σκεφτείτε το επόμενο iPad να μπορούσε να λειτουργήσει για ημέρες χωρίς καμία επιβάρυνση. Φανταστείτε η διάρκεια ζωής της μπαταρίας να αποκτά πρωταρχικό ρόλο στο εσωτερικό της συσκευής. Για παράδειγμα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μια λεπτή ηλιακή κυψέλη στο πίσω μέρος της συσκευής που θα μπορούσε τουλάχιστον να επιβραδύνει την εξάντληση της μπαταρίας, για όσο το χρησιμοποιείται σε εξωτερικούς χώρους.



Αφθαρσία



Η Apple θα πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται πώς θα κάνει τις συσκευές τις πιο ανθεκτικές από τη στιγμή που κάποια μέρα το tablet θα είναι μία μόνιμη υπολογιστική συσκευή, πιο οικεία για μας, μπορεί και περισσότερο απ’ ότι το τηλέφωνο. Για παράδειγμα πρέπει να γίνει η συσκευή αδιάβροχη, προστατευμένη από σκόνη και κραδασμούς, όπως οι υπόλοιπες συσκευές με καθημερινή χρήση, όπως τα κινητά τηλέφωνα.



Ευέλικτο και εντυπωσιακό σχήμα



Θα μπορούσε το νέο iPad να αφομοιώσει τον σχεδιασμό ενός τέλειου περιοδικού. Γυαλιστερό, εύκαμπτο και όμορφο. Κερδίζοντας ένα περιοδικό στα χαρακτηριστικά του, θα είναι το σπουδαιότερο πράγμα που θα έχει κάνει ποτέ η Apple. Και φυσικά ευέλικτο. Μία προδιαγραφή που είναι επιστημονικής φαντασίας προς το παρόν, θα ήταν να μπορεί η συσκευή να λυγίζει και να παραμορφώνεται με φυσικό τρόπο. Και όλα αυτά δεν θα αργήσουν και πολύ να γίνουν πραγματικότητα. Μέχρι τότε όμως θα μπορούσαμε να έχουμε μια συσκευή με τα hardware χαρακτηριστικά τουMacBook Air.



Κάμερα που να αξίζει



Η Apple έχει τοποθετήσει μία πραγματικά εκπληκτική κάμερα σε λάθος μέρος του προϊόντος. Η μπροστινή κάμερα είναι αυτή που μας κοιτάζει κατάματα στο FaceTime και μας συνδέει με ανθρώπους για να επικοινωνήσουμε. Αυτή η κάμερα επομένως θα πρέπει να έχει πολύ μεγαλύτερη ανάλυση από την αντίστοιχη που βρίσκεται στο πίσω μέρος.



Χωρίς μουτζούρες



Κοιτάξτε την φωτογραφία. Μια οθόνη που όχι μόνο θα “αντιστέκεται” στις δακτυλιές αλλά θα τις αποφεύγει στο σύνολό τους, θα είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα των μηχανικών.
και μία απογοήτευση. Επομένως το ερώτημα που προκύπτει είναι: Τι θα κάνει ένα νέο iPad τόσο διαφορετικό που πραγματικά θα ξεχωρίσει;






Με νέο βύσμα



Το iPad χρησιμοποιεί λίγο πολύ τον ίδιο τύπο συζευκτήρα που χρησιμοποιούσε το iPod πριν μία δεκαετία. Η Apple υποσχέθηκε πολλά με το Thunderbolt, άλλα στην πραγματικότητα δεν έδωσε τίποτα. Τi θα λέγατε για ένα μικρό ταχύτατοThunderBolt βύσμα σχεδιασμένο για iPad. Είναι εφικτό. Θα μπορούσε η Apple να επωφεληθεί από τα πλεονεκτήματα του ασύρματου 802.11nκαι να επιτύχει ταχύτητες μεταξύ του υπολογιστή και του iPad που πλησιάζουν το όριο των 600 megabit/sec.



Επειδή η συνεχής προσπάθεια για καλύτερα προϊόντα ήταν το χαρακτηριστικό που έκανε την Apple την πιο αξιόπιστη εταιρία στον τομέα της τεχνολογίας παγκοσμίως θα μπορούσε να αξιολογήσει και να εφαρμόσει κάποιες ιδέες που θα κάνουν τις νέες της κυκλοφορίες πραγματικά ασυναγώνιστες





ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment