Sunday, March 11, 2012

ATENISTAS: Χρώμα στα σχολεία


http://www.newscode.gr/images/sized/articles/ate%20sxoleio.jpgΗ ομάδα Atenistas έχει ένα σύνθημα...



Αθηναίοι στην πράξη. Τι σημαίνει αυτό;

Ότι δεν εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε αυτά που πρέπει-ή και δεν πρέπει- να κάνει το κράτος για την Αθήνα αλλά παίρνουν οι ίδιοι πρωτοβουλίες και οργανώνουν δράσεις για να ομορφύνουν την πόλη.



Αυτό το Σάββατο 10/3 η ομάδα Green πήρε και πάλι μπογιές και υπό την καθοδήγηση γνώστη των γκραφίτι βοήθησε τους μαθητές να φτιάξουν το 21ο Δημ. Σχολείο, Κύπρου 43, στην Πλατεία Αμερικής.

 Κόντρα στο γκρίζο σκηνικό που προμήνυε βροχή, η οποία ευτυχώς δεν ήρθε, οι Atenistas σηκώθηκαν από τα κρεβάτια τους και ήρθαν με μπογιές να βάψουν το σχολείο.

Όσοι μένουν στο κέντρο γνωρίζουν την εγκατάλειψη του τόσο από τους αρμόδιους φορείς και δημάρχους όσο και από τους ίδιους τους κατοίκους που ζούνε σε αυτές τις γειτονιές.



Σε πείσμα όλων εκείνων που θέλουν να υποβαθμίσουν την Πλατεία Αμερικής αλλά και την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, μικρά παιδιά, δάσκαλοι και κάτοικοι απέδειξαν πως μπορεί να υπάρξει χρώμα και ζωντάνια σε αυτή τη γειτονιά.

Πίσω από την πόρτα του σχολείου δεν υπάρχουν πλέον γκρίζοι τοίχοι αλλά πολύχρωμα λουλούδια, γεωμετρικά σχέδια, βαμμένα παγκάκια και υπέροχα γκράφιτι.

Όλα αυτά με την πρωτοβουλία του διευθυντή του 21ου Δημοτικού σχολείου και φυσικά των Atenistas.

Ανιδιοτέλεια και όρεξη για δράση
είναι τα δύο μαγικά συστατικά των Atenistas που θέλουν να αλλάξουν αυτή την πόλη και να την κάνουν καλύτερη!

 




newscode

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
     Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment