Monday, March 26, 2012

Έκκληση μητέρας για φάρμακα και γάλα του παιδιού της με νοητική στέρηση


http://www.prionokordela.gr/wp-content/uploads/2012/03/baby_hands-300x197.jpgΗ Φωτούλα Στ. περνά μαρτυρικές ώρες...



αφού περικόπηκε η σύνταξή της κατά 70% και ζει αναγκαστικά στην Αθήνα όπου το παιδί παρακολουθείται από ειδικούς, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Χρόνος της Κομοτηνής».







Δεν ήταν επιλογή της να βρεθεί στην πρωτεύουσα, να βιώσει την απουσία του κοινωνικού κράτους, η Φωτούλα Στεφάνοβιτς, η οποία στην προσπάθειά της να υποστηρίξει την κορούλα της που αντιμετωπίζει προβλήματα νοητικής στέρησης και θέλει εξειδικευμένη υποστήριξη κατέβηκε εκεί όπου θα παραμείνει για ένα χρόνο εξ ανάγκης.





Η δραστική όμως περικοπή της σύνταξής της κατά 70%, γιατί είναι κάτω από 55 ετών, υπηρετούσε ως δημόσιος υπάλληλος έφερε τα πάνω κάτω στην ζωή της με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξασφαλίσει τα φάρμακα, αλλά και την τροφή του παιδιού. Μάλιστα μιλώντας στον «Χ» αναφέρθηκε και στο ανάλγητο κράτος, όταν πήγε με κάταγμα στο χέρι του παιδιού στο Παίδων κι επειδή δεν είχε να πληρώσει 13 ευρώ για να μπει στο γύψο την περιέφεραν από γραφείο σε γραφείο και δεν θα γινόταν τίποτα αν δεν άρχισε να φωνάζει να κλαίει και να χτυπιέται.





Αυτή την στιγμή η μάνα και η κόρη αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Η ίδια έχει έλκος δωδεκαδακτύλου, είναι μόνη της χωρίς σύζυγο, το παιδί έχει τα δικά του προβλήματα και το εορταστικό διήμερο δεν έχουν ούτε ένα πιάτο φαγητό.





Η μητέρα απαντά στο τηλέφωνο 2111847002 όπου όλο και κάποιος μπορεί να κάνει μια χειρονομία ανθρωπιάς…


prionokordela




ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment