Saturday, March 17, 2012

Φιλάτε γιατί χανόμαστε!

Αφήστε χάπια, αντιβιώσεις και βιταμίνες, βάλτε κάτω τον σύντροφό σας και...



κατσιάστε τον από τα φιλιά.Ποιος δεν αγαπά ένα τρυφερό αλλά και παθιασμένο φιλί με τον...

άνθρωπο της ζωής του, που θα τον γεμίσει ανατριχίλες και θα του φορέσει ένα τεράστιο χαμόγελο για όλη την υπόλοιπη μέρα; Κανείς φυσικά. Γι' αυτό και η τελευταία είδηση από την επιστημονική κοινότητα θα ενθουσιάσει τους ερωτιάρηδες ρομαντικούς ανά τον κόσμο.

Φαίνεται, λοιπόν, πως το φιλί δεν είναι μόνο μια διασκεδαστική διαδικασία αλλά φέρνει μαζί του και τρομερά οφέλη για την υγεία μας. Σύμφωνα με αυτά που ανακάλυψαν οι ερευνητές, τα βασικότερα οφέλη του φιλιού είναι τα εξής:

Βοηθά στην πρόληψη της φθοράς των δοντιών: Μετά από κάθε γεύμα το στόμα είναι γεμάτο με διαλύματα ζάχαρης και το σάλιο γίνεται πιο τοξικό, δημιουργώντας πλάκα. Το φιλί είναι μια φυσική καθαριστική διαδικασία, καθώς αυξάνει τη ροή του σάλιου και φέρνει τα επίπεδα της πλάκας στο φυσιολογικό τους.
Μειώνει την ένταση: Ένα παθιασμένο φιλί είναι η πιο αποτελεσματική τεχνική χαλάρωσης. Κατά τη διάρκεια του φιλιού η αναπνοή μας γίνεται βαθύτερη και συχνότερη, ηρεμώντας σώμα και πνεύμα.
Βοηθά στο χάσιμο κιλών: Ένα παρατεταμένο φιλί κάνει τον μεταβολισμό μας να καίει πιο γρήγορα από το συνηθισμένο. Ο αριθμός των θερμίδων που καίγονται εξαρτάται από την ένταση του φιλιού, αλλά κατά μέσο όρο ένα τέτοιο φιλί μπορεί να κάψει 10 θερμίδες μέσα σε 10 λεπτά.
Επιβραδύνει την γήρανση: Το φιλί συντελεί στη σύσφιξη των μυών των μάγουλων και του σαγονιού, κρατώντας το πρόσωπο νέο για περισσότερο.
Βελτιώνει τη φυσική κατάσταση: Όταν φιλιόμαστε η καρδιά χτυπά γρηγορότερα και το αντλεί το αίμα καλύτερα. Η αδρεναλίνη απελευθερώνεται στη ροή του αίματος και η καρδιά στέλνει το αίμα σε όλο το σώμα πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.
Ανεβάζει την αυτοπεποίθηση: Τίποτα δεν μας κάνει να νιώθουμε πιο δυνατοί και ασφαλείς από ένα παθιασμένο φιλί. Αυτό το συναίσθημα χαράς που έχουμε όταν φιλιόμαστε, μας κάνει στη πορεία να νιώθουμε καλά και με τον εαυτό μας.
queen.gr















ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment