Wednesday, March 21, 2012

Επιλογές πρωινού που καίνε το λίπος και αδυνατίζουν

Γνωρίζεις όμως ότι μπορεί να σε βοηθήσει να ξαναβρεις τη γραμμή σου λίγο πριν τα ανοιχτόχρωμα ρούχα της άνοιξης "αναδείξουν" τις καμπύλες σου;

"Οι άνθρωποι που καταναλώνουν πρωινό έχουν χαμηλότερο σωματικό βάρος και χάνουν βάρος ευκολότερα σε σχέση με εκείνους που δεν το εντάσσουν στα γεύματα της ημέρας"...

τονίζει η διατροφολόγος Μαργαρίτα Οκτωράτου!
Τί γίνεται όμως με τις γυναίκες που παραπονιούνται ότι το πρωί δεν έχουν όρεξη ή ότι πεινούν περισσότερο στη διάρκεια της ημέρας όταν τρώνε πρωινό;
"Οι άνθρωποι που τρώνε μεγάλα γεύματα στη διάρκεια της ημέρας, ιδιαίτερα το βράδυ, είναι λογικό να μην ξυπνούν πεινασμένοι! Αν δοκιμάσεις να μειώσεις λίγο το βραδινό σου γεύμα θα δεις αμέσως τη διαφορά! Επιπλέον, η πείνα είναι ένδειξη ότι το σώμα καίει ενέργεια. Δεν είναι προτιμότερο να μάθεις το σώμα σου να "ζητάει" ενέργεια από πρωί;
Εάν εσύ του δώσεις λιγότερη από όση σου ζητάει, τότε θα υποχρεωθεί να κάψει το λίπος που έχει αποθηκεύσει! "Ένα "καλό" πρωινό γεύμα μας εφοδιάζει με ενέργεια και θρεπτικά συστατικά που μειώνουν την επιθυμία μας για τσιμπολόγημα ενδιάμεσα των γευμάτων και, ακόμα και χωρίς να το καταλαβαίνουμε, μας βοηθούν να καταναλώνουμε μικρότερες ποσότητες φαγητού ή ενδιάμεσων σνακ", τονίζει η ειδικός!
Το είδος του πρωινού έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού δεν έχουν όλα τα τρόφιμα την ίδια ικανότητα να προκαλούν αίσθημα κορεσμού ούτε έχουν όλα τα συστατικά που απαιτούνται για την ομαλή λειτουργία του μεταβολισμό.
Και επειδή ο καφές από μόνος του μάλλον δεν μπορεί να θεωρηθεί πρωινό, ας δούμε τα πρωινά που μπορούν να μας βοηθήσουν να χωρέσουμε στα ανοιξιάτικα ρούχα μας.

Πρωινό Νο1: Ημιάπαχο γάλα με ένα μικρό μπωλ με 3-4 κουταλιές νιφάδες κουάκερ, 1-2 κουταλιές ξηρούς καρπούς, κομμάτια 1-2 φρούτων όπως μήλο και μπανάνα, ένα κουταλάκι μέλι και πολλή κανέλα! Νόστιμο και ιδιαίτερα θρεπτικό πρωινό που θα σε κρατήσει χορτάτη για πολλές ώρες και θα βελτιώσει τη λειτουργία του εντέρου σου, αρκεί να προσαρμόσεις στα κιλά σου.

Πρωινό Νο2: Ομελέτα με 1-2 αβγά (πρόσθεσε ασπράδια για μεγαλύτερο αίσθημα κορεσμού), λίγο ημιάπαχο γάλα για καλύτερη υφή, 1-2 φέτες βραστή γαλοπούλα και 1-2 κουταλιές τυρί χαμηλών λιπαρών και μανιτάρια ή πιπεριά (αν θέλεις να κακομάθεις τον εαυτό σου), και ένα φρέσκο χυμό πορτοκάλι ή μια μικρή φρουτοσαλάτα με 2-3 φέτες μήλο, 2-3 φέτες αχλάδι, 2-3 φράουλες, 1-2 ξηρά δαμάσκηνα, 1 κγλ μέλι και κανέλλα. Χορταστικό πρωινό με έξτρα δόση αντιοξειδωτικών βιταμινών που θα προετοιμάσουν το δέρμα σου προτού αποκαλυφθεί στο ηλιακό φως!

Πρωινό Νο3: Smoothie με ημιάπαχο γάλα ή γιαούρτι, 1/2 μπανάνα, πορτοκάλι ή ακτινίδιο, 4-5 φράουλες και 1 κουταλιά ανάμεικτα ωμά, ανάλατα αμύγδαλα, φουντούκια και καρύδια. Εάν σκοπεύεις το επόμενό σου γεύμα να είναι το μεσημεριανό, προτίμησε το γιαούρτι και πρόσθεσε και 1-2 κουταλιές κουάκερ ή 2-3 μπισκοτάκια ολικής άλεσης ή πολύσπορα, και θα έχεις ένα σούπερ-θρεπτικό, χορταστικό πρωινό με υπέροχη γεύση, που θα σε κρατήσει μακρυά από ατασθαλίες για πολλές ώρες.

Πρωινό Νο4: Για όσες νηστεύουν -ή απλά λατρεύουν τη σοκολάτα- ένα ποτήρι ημιάπαχο γάλα (ή γάλα σόγιας) με 1-2 φέτες πολύσπορο ψωμί με 2-3 κουταλάκια ταχίνι με σοκολάτα (και όμως υπάρχει) είναι ένα εξαιρετικό, χορταστικό πρωινό, πλούσιο σε καλά λιπαρά και αντιοξειδωτικά (από το ταχίνι και τη σοκολάτα). Φρόντισε μόνο να μη δείξεις τη "λατρεία σου" και στο υπόλοιπο της ημέρας.


Μυστικό επιτυχίας: Προσάρμοσε τη ποσότητα της κάθε επιλογής στα "κιλά" σου (άρα οι κοπέλες με χαμηλότερο βάρος ας περιοριστούν στα χαμηλά όρια της κάθε πρότασης) και περιόρισε το μέγεθος της μερίδας σου στα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας, έστω κατά το 1/5, και θα μείνεις άναυδη από το αποτέλεσμα.

womenonly




ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment