Tuesday, March 20, 2012

Αποκεφάλισε τον εργοδότη του γιατί του το ζήτησε η φωνή του θεού



Με πέντε χρόνια βίαιης και ψυχωτικής... συμπεριφοράς στην Ευρώπη, δύο καταδίκες στην
πλάτη του και μία έρευνα για επίθεση σε εξέλιξη, κανείς δεν ξέρει πώς επετράπη... στον Jonathan Limani, παρανοϊκό και σχιζοφρενή, να μεταβεί στη Βρετανία, όπου και αποκεφάλισε τον εργοδότη του με ένα μαχαίρι.



Η οικογένειά του θύματος Chris Varian λέει πως οι αρχές έκαναν πολλά λάθη επιτρέποντας στον Limani να μετακομίσει από τη Σουηδία στη Βρετανία, όπου έπιασε δουλειά στο ξενοδοχείο «The Oxfordshire».



Ο 34χρονος που είχε προλάβει να δουλέψει μόλις δύο μέρες στο ξενοδοχείο, σκότωσε το αφεντικό του γιατί «του το είπε η φωνή του θεού», όπως είπε στο δικαστήριο ένας ψυχίατρος.



Ο 32χρονος Varian έκανε διάλειμμα καπνίζοντας. Ο Limani πήρε ένα μαχαίρι, τον ακολούθησε και τον μαχαίρωσε πριν του κόψει το κεφάλι. Ένας άλλος εργαζόμενος είδε τον Limani να γονατίζει κρατώντας αποσβολωμένος το λαιμό του άτυχου Varian.



Σύμφωνα με τη νεκροψία, ο αποκεφαλισμός διήρκεσε αρκετή ώρα και χρειάστηκε πολλή ενέργεια από την πλευρά του δράστη.



Ο Limani δήλωσε ένοχος για ανθρωποκτονία λόγω περιορισμένης ευθύνης και το δικαστήριο αποδέχθηκε πως δεν είχε σώας τας φρένας την ώρα του φόνου.



Ο Limani είχε καταδικαστεί δύο φορές και είχα διαγνωστεί με ψύχωση όταν έμενε στη Σουηδία και την Ελβετία. Λάμβανε θεραπευτική αγωγή σε άτακτα χρονικά διαστήματα ενώ είχε κάνει και ένα χρόνο φυλακή για λαθρεμπόριο ηρωίνης το 2004. Μετά τη σύλληψή του στη Βρετανία διαγνώστηκε με παρανοϊκή σχιζοφρένεια και διαταραχή προσωπικότητας.



Ο πατέρας του θύματος είπε στο δικαστήριο πως ο θάνατος του γιου του ήταν μακάβριος και η οικογένειά του υπέφερε από καθημερινό μαρτύριο. Απαίτησε επίσης να μάθει γιατί ο δράστης μπόρεσε να μπει στη χώρα.



Ο δικαστής τον χαρακτήρισε «πολύ επικίνδυνο άτομο» και τον καταδίκασε σε ισόβια. Πριν σταλεί στη φυλακή ο Limani θα νοσηλευτεί σε νοσοκομείο ασφαλείας για να λάβει ψυχιατρική φροντίδα. Εάν η ψυχική του υγεία βελτιωθεί θα μεταφερθεί στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του.




24WRO






ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment